Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Està organitzada per l’Ajuntament de Figueres, l’Institut Català de l’Energia, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà

La Fira IMPULSA, dedicada al canvi energètic, comptarà amb 40 expositors i 10 organismes col·laboradors.

Figueres ha presentat aquest matí la primera edició de la Fira IMPULSA, la fira del canvi energètic, que tindrà lloc els  propers dies 29 de febrer, 1, 2 i 3 de març del 2024.  Estarà dedicada al canvi energètic i concretament a les energies renovables, l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible.

 

La Fira IMPULSA, la Fira del canvi energètic neix de la necessitat d'ordenar els conceptes de transició energètica i posar en coneixement del teixit productiu i del públic general de totes les opcions que tenen disponibles per tal d'aconseguir la tant necessària transició energètica.

 Aquesta fira està organitzada per l'Ajuntament de Figueres, Institut Català d’Energia (Generalitat de Catalunya), Clúster de l'Energia Eficient de Catalunya i el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, amb el suport de la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, PIMEC, ADICAE, Gremi d'instal·ladors de Girona i el gremi de promotors i constructors de Girona.

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha destacat que “és un orgull per la nostra ciutat poder tirar endavant la 1a edició de la Fira Impulsa. És una mostra de l’aposta de Figueres per les energies renovables i per caminar, teixint sinergies amb entitats, institucions, organismes i empreses cap a un futur més sostenible, conscienciant també a la ciutadania que el canvi energètic és cosa de tots”.

La directora de l’Institut Català d’Energia, Marta Morera, ha recordat que “la transició energètica va molt més enllà de posar plaques d’autoconsum a les teulades i d’utilitzar el vehicle elèctric: es tracta de transformar el model energètic per posar les persones al centre, de manera que puguin generar i gestionar la seva energia. I la Fira IMPULSA és important perquè ajudarà a acostar aquest canvi de model cap al qual avança Catalunya a les persones i a les empreses, que són qui l’ha de fer possible”.

 

El president del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Joaquim Daura, ha destacat que “aquesta fira és important perquè aproparà a la ciutadania i a les empreses la transició energètica, un repte de tots. L’energia ha d’estar entesa en diferents dimensions: energia diversa, descentralitzada, digital i democratització de l’energia”.

 

El Conseller Comarcal de Sostenibilitat, Joan Fuentes, ha explicat que des del Consell Comarcal mantenim una aposta ferma vers el canvi energètic, ja sigui aprovant projectes d’autoconsum solar (abocador comarcal i CTR) que generaran un estalvi del 40% d’estalvi en el consum de les plantes de tractament de residus de la comarca, com fomentant accions formatives i d’assessorament als municipis a través de l’Agència Comarcal de l’Energia i el Clima”

 

La Fira està dedicada als professionals els dies 29 de febrer i 1 de març, i el 2 i 3 de març, al públic en general, amb entrada gratuïta.

En aquest marc la fira Impulsa, la Fira del canvi energètic del 2024 es marca els objectius molt concrets, on la població i el teixit productiu pugui coneixer totes les opcions que tenen en les següents temàtiques:

 • Energies renovables:
  • Posar sobre la taula tots els tipus d'energia renovables que tenim actualment: geotèrmia, biogàs, biomassa, fotovoltaica, eòlica, hidroelèctrica, mareomotriu... conèixer i entendre cadascuna de les tipologies d'energia que podem implementar a nivell particular, empresarialment i com per part de l'administració pública pot ajudar a la població en general a entendre i acceptar aquestes energies.
 • Eficiència energètica:
  • Ens trobem en un moment de crisis climàtica on el malbaratament energètic es inviable, no podem fer la transició energètica sense disminuir la nostra despesa energètica, en aquest sentit, els aïllants, cobertores, electrodomèstics, etc. són vitals per aconseguir que arribem a assolir els objectius del 2030, a més d'estalviar en les nostres factures energètiques i fer un consum responsable..
 • Mobilitat sostenible:
  • Les ciutats i els entorns rurals cada cop estan més massificats ja sigui per la concentració poblacional a les àrees metropolitanes com per gaudir dels moments lliures en entorns naturals. En aquest sentit hem de fer les ciutats més resilients al canvi climàtic transicionant de vehicle privat al transport públic i el transport alternatiu verd (patinets, motos elèctriques..) i la progressiva transformació de la flota automobilística de motors de combustió de carburants fòssils a motors més eficients, elèctrics, híbrids o d'hidrogen.

La fira Impulsa, la Fira del canvi energètic es realitzarà a la zona firal de Figueres i comptarà amb les següents instal·lacions:

 

 • ZONA D'EXPOSICIÓ INTERIOR: Gran carpa de 1600 m2. on hi haurà desenes d'estands, una zona de b2b i trobada empresarial i una zona de conferències.
 • ZONA D'EXPOSICIÓ EXTERIOR: més de 5000 m2. dedicat a la mobilitat sostenible, on podrem conèixer les novetats dels cotxes elèctrics o híbrids, la mobilitat sostenible. 
 • ZONA D'OCI: a la part exterior podrem gaudir d'una zona amb food truck on descansar desprès de visitar la fira, a més s'hi realitzaran demostracions i alguna actuació de petit format.
 • CENTRE INTEGRAT FERRAN SUNYER: a les sales de conferències del Centre Intregrat Ferran Sunyer es podran veure ponències i presentacions durant tots els dies de la fira.
 • EDIFICI FISERSA: a l'auditori de l'empresa pública FISERSA es realitzaran jornades de la fira.

La Fira compta amb una 10 organismes col·laboradors (Diputació de Girona, Cambra de Comerç de Girona, PIMEC Girona, ADICAE, FEGICAT (Federació de Gremis d’Instal·ladors de Catalunya, FISERSA, API Girona, Gremi d’Instal·ladors de Girona, Gremi de promotors i constructors de Girona i Col·legi d’Administradors de Finques de Girona) i una quarantena d’expositors.

Trobareu més informació a: https://www.figueres.cat/firaimpulsa

Publicat a

 • Fira Impulsa