Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La pandèmia provocada per la COVID-19 ha suposat una crisi econòmica, social i sanitària. La magnitud del desafiament ha exigit una resposta comuna a escala europea. Per donar resposta a mitjà termini, el juliol del 2020, el Consell Europeu va acordar un instrument excepcional de recuperació temporal conegut com a Next Generation EU dotat amb 750.000 milions d'euros per al conjunt dels Estats Membres, dels quals 140.000 M€ (19%) es destinaran a Espanya, sent el primer país receptor de fons.

 

El nou Fons de Recuperació Next Generation EU permetrà a Espanya mobilitzar un volum d'inversió sense precedents i en aquest context el Govern ha aprovat el 27 d'abril del 2021 el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya, que traça el full de ruta per modernització de l'economia espanyola.

 

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència és l'adaptació nacional del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, un dels instruments clau de NextGenerationUE. Un instrument que cerca no només la recuperació de la crisi ocasionada per la pandèmia de la COVID 19, sinó la transformació del model social i econòmic del nostre país. Així, i seguint les directrius marcades per la Comissió Europea, El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, es vertebra en 4 eixos principals, dins d'aquests 4 eixos s'articulen 10 polítiques palanca que contenen 30 components.

Els 4 eixos que actuen com a principis inspiradors i rectors del PRTR són:

  1. Transició ecològica
  2. Transició Digital
  3. Cohesió social
  4. Igualtat de Gènere

4 eixos fons next genertion.jpg

  • Les 10 polítiques palanca: cada política palanca es troba immersa dins d'un dels 4 eixos.

 

  • Els 30 components desenvolupen les 10 polítiques palanca, de manera més específica i aterrada que els eixos i les polítiques palanques, descriuen àmbits dactuació susceptibles de ser finançats de manera més específica.

politiques palanca.jpg