Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des del 2011, Figueres està agermanada amb St Petersburg. Aquesta ciutat de Florida acull el Dali Museum Collection, que és el segon centre dedicat al geni empordanès més visitat del món després del de Figueres.

St. Petersburg, coneguda pels seus habitants com a St Pete, és una ciutat dels Estats Units, situada entre la badia de Tampa i el golf de Mèxic, a l'estat de Florida. La ciutat, amb un clima estival bona part de l'any, és un famós destí turístic amb més de 250.000 habitants i un centenar de barris.

L'any 2011, St. Petersburg i de Figueres es van agermanar gràcies a la figura de Salvador Dalí, ja que totes dues ciutats acullen un museu dedicat al geni empordanès. La ciutat americana va inaugurar el 1982 el Dalí Museum Collection, que avui en dia és el segon centre dedicat a Dalí més visitat del món, només superat pel Teatre-Museu Dalí de Figueres. A partir d'aquesta connexió, les dues ciutats han impulsat col·laboracions i intercanvis en diversos àmbits, com la cultura o el medi ambient.