Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei de primera acollida (SPA)

El Servei de primera acollida (SPA) té com a objectiu central oferir un programa de formacions per facilitar l’autonomia personal, l’acollida i la integració de les persones estrangeres. Aquestes formacions inclouen: Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, formació lingüística i coneixements laborals bàsics.

La Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania és l'organisme de la Generalitat de Catalunya encarregat d'impulsar i coordinar les polítiques d'acollida de les persones immigrades a Catalunya.

A Figueres, aquest servei el prestarà i coordinarà l’Ajuntament de Figueres en col•laboració amb els diferents serveis: CPNL, SOC, Escola d’Adults, Càritas.

El Servei Municipal d'Immigració i Diversitat informarà i orientarà sobre el circuit i les fases que cal realitzar, amb l’objectiu d’assolir la formació dels tres mòduls del Servei de primera acollida, i s’encarregarà del tràmit de sol•licitud del Certificat del Servei de primera acollida

La Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya serà l’encarregada d’emetre el certificat del Servei de primera acollida un cop assolida la formació de cadascun dels mòduls A, B i C

 Les fases del SPA són:

1a fase: Entrevista / sessió grupal

2a fase: Mòduls de formació

Mòdul de formació A: Competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana i castellana. Mòdul de català (90 h) + Mòdul de castellà (90 h)

Mòdul de formació B: Coneixements laborals (15 h)

Mòdul de formació C: Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (15h)

3ª fase: Certificació i/o convalidacions. 

 

Contacta amb nosaltres

Avinguda Salvador Dalí 107 (planta baixa)

Telèfon: 972 032200

e-mail: novaciutadania@figueres.org