Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

On tot va començar

La Casa Natal Salvador Dalí esdevé el primer equipament cultural d’iniciativa pública que permet mostrar la figura de l’artista des dels seus inicis i des del vessant més personal i íntim; posar en valor la seva vinculació emocional i artística amb el territori empordanès; i alhora contextualitzar la Figueres de principis del s. XX. La Casa complementa així la visita als espais dalinians, on s’exposa bona part de l’obra del geni.

La UTE Transversal Varis Arquitectes, encapçalada per Dani Freixes, s’ha encarregat de la redacció del projecte museogràfic, concebut com una oportunitat per entendre millor i experimentar Dalí a partir de múltiples facetes: personal, artística, d’escriptor, de pensador, de 'performer' i d'amant de la ciència. La Casa Natal Salvador Dalí és un espai únic on es despleguen les mil cares de Salvador Dalí. Conèixer l’artista per entendre l’obra, dialogar amb el Dalí més íntim per accedir al geni. De la infància al bany de masses, de Figueres al món.

El projecte de la Casa Natal Salvador Dalí ha estat impulsat per l’Ajuntament de Figueres i s’ha desenvolupat en dues fases. La Fase I (rehabilitació i redacció de l’avantprojecte museològic) ha rebut el suport del Ministerio de Vivienda, de la Diputació de Girona i de la Generalitat de Catalunya i la Fase II (rehabilitació i museïtzació) ha estat cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, eixos prioritaris 4 i 6.

 

Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional        Generalitat de Catalunya

Diputació de Girona