Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què és la Fira Impulsa, la Fira del canvi energètic?

La Fira Impulsa, la Fira del canvi energètic neix de la necessitat d'ordenar els conceptes de transició energètic i posar en coneixement del teixit productiu i del públic general de totes les opcions que tenen disponibles per tal d'aconseguir la tant necessària transició energètica.

Els marcadors ODS i la Unió Europea marquen un canvi en el model de consum de l'energia, en el nostre país passa per la conscienciació en la cura del medi ambient, la resiliència de la població al canvi climàtic en que estem immersos i aconseguir la fita de l'autosuficiència energètica.

En aquest marc la fira Impulsa, la Fira del canvi energètic del 2024 es marca els objectius molt concrets, on la població i el teixit productiu pugui coneixer totes les opcions que tenen en les següents temàtiques:

 • Energies renovables:
  • Posar sobre la taula tots els tipus d'energia renovables que tenim actualment: geotèrmia, biogàs, biomassa, fotovoltaica, eòlica, hidroelèctrica, mareomotriu... conèixer i entendre cadascuna de les tipologies d'energia que podem implementar a nivell particular, empresarialment i com per part de l'administració pública pot ajudar a la població en general a entendre i acceptar aquestes energies.

 • Eficiència energètica:
  • Ens trobem en un moment de crisis climàtica on el malbaratament energètic es inviable, no podem fer la transició energètica sense disminuir la nostra despesa energètica, en aquest sentit, els aïllants, cobertores, electrodomèstics, etc. són vitals per aconseguir que arribem a assolir els objectius del 2030, a més d'estalviar en les nostres factures energètiques i fer un consum responsable..

 • Mobilitat sostenible:
  • Les ciutats i els entorns rurals cada cop estan més massificats ja sigui per la concentració poblacional a les àrees metropolitanes com per gaudir dels moments lliures en entorns naturals. En aquest sentit hem de fer les ciutats més resilients al canvi climàtic transicionant de vehicle privat al transport públic i el transport alternatiu verd (patinets, motos elèctriques..) i la progressiva transformació de la flota automobilística de motors de combustió de carburants fòssils a motors més eficients, elèctrics, híbrids o d'hidrogen.

Els espais de la fira

La fira Impulsa, la Fira del canvi energètic es realitzarà a la zona firal de Figueres i comptarà amb les següents instal·lacions:

1696921252408.jpg

 • ZONA D'EXPOSICIÓ INTERIOR: Gran carpa de 1600 m2. on hi haurà desenes d'estands, una zona de b2b i trobada empresarial i una zona de conferències.
 • ZONA D'EXPOSICIÓ EXTERIOR: més de 5000 m2. dedicat a la mobilitat sostenible, on podrem conèixer les novetats dels cotxes elèctrics o híbrids, la mobilitat sostenible. 
 • ZONA D'OCI: a la part exterior podrem gaudir d'una zona amb food truck on descansar desprès de visitar la fira, a més s'hi realitzaran demostracions i alguna actuació de petit format.
 • CENTRE INTEGRAT FERRAN SUNYER: a les sales de conferències del Centre Intregrat Ferran Sunyer es podran veure ponències i presentacions durant tots els dies de la fira.
 • EDIFICI FISERSA: a l'auditori de l'empresa pública FISERSA es realitzaran jornades de la fira.

Dades de la fira:

Dates: del 29 de febrer al 3 de març del 2024.

Horaris d'obertura:

 • Dijous 29 de febrer: de 10:00h a 19:00h
 • Divendres 1 de març: de 10:00h a 19:00h
 • Dissabte 2 de març: de 10:00h a 20:00h
 • Diumenge 3 de març: de 10:00h a 15:00h

Fira per professionals: 29 de febrer i 1 de març del 2024. ENTRADA GRATUÏTA PERÒ CAL ACREDITAR-SE.

Fira per tots els públics: 2 i 3 de març del 2024. ENTRADA LLIURE I GRATUÏTA.

Xarxes socials: Instagram - Twitter - Youtube

Organitzadors:

Logo Ajuntament.jpg  LogoICAEN_ODS_Integrat.png  ACCIO-cluster-eficiencia-energetica.jpg_887679046.jpg

ACEC.jpg  CCAE horitzontal.png

Amb la col·laboració de:

02logos_ddgi_apaisat_n.png   LogoCambraGi-1.png    pimec grona.jpg   adicae.jpg   logo-gremi instaladors.png  logo-gipce-principal.svg  Fegicat.png  LogoXXSS (002) (1).jpg  CAFGI vertical bona qualitat.png  Fisersa.jpg