Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia.

Línia 900 900 120 contra la violència masclista. El servei d'atenció permanent del 900 900 120 contra la violència masclista és gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l'any, durant les 24 hores del dia. S'hi pot accedir per telèfon i correu electrònic, i atén les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones.

http://dones.gencat.cat/ca/temes/violencia_masclista/recursos_atencio/telefon_900/

 

Mesures d'autoprotecció per a dones. Les mesures d'autoprotecció són estratègies perquè les víctimes potencials de violència masclista en l’àmbit de la parella puguin minimitzar el risc. Aquesta eina de prevenció pretén evidenciar els perills que corren les víctimes d’aquests delictes.

(català) http://victimesviolencia.gencat.cat/web/.content/home/temp_psva/documents/99_-_mesures_dautoproteccio_per_a_dones/OPUSCLE_VIOLENCIA_cat.pdf

(castellano) http://victimesviolencia.gencat.cat/web/.content/home/temp_psva/documents/99_-_mesures_dautoproteccio_per_a_dones/OPUSCLE_VIOLENCIA_CAST.pdf

 

Renda Activa d'Inserció (RAI). Les dones víctimes de violència de gènere, d'acord amb allò establert en la lletra c) de l'apartat 2 de l'article 2 del Reial Decret 1369/2006, de 24 de novembre, poden ser beneficiàries d'aquest ajut econòmic quan estiguin sense ocupació laboral, menors de 65 anys i, a més d'altres requisits, tinguin acreditada per una Administració competent la condició de violència de gènere, y no convisquin amb l'agressor.

http://www.msssi.gob.es/ssi/violenciaGenero/Recursos/RAI/general.htm

 

Servei Telefònic d'Atenció i Protecció a les víctimes de la violència de gènere (ATENPRO). L'ATENPRO és una modalitat de servei que, amb la tecnologia adequada, ofereix a les víctimes de violència de gènere una atenció immediata, davant les eventualitats que puguin sorgir, les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, i sigui quin sigui el lloc on es trobin. El servei es basa en la utilització de tecnologies de comunicació telefònica mòbil i de telelocalització. Permet que les dones víctimes de violència de gènere puguin entrar en contacte en qualsevol moment amb un Centre atès per personal específicament preparat per donar resposta adequada a les seves necessitats.  

http://www.msssi.gob.es/ssi/violenciaGenero/Recursos/ATENPRO/home.htm

 

Directori de recursos per a l'abordatge de la violència masclista a Catalunya. Aquest Directori permet consultar les dades dels recursos existents per a l'abordatge de la violència masclista a Catalunya. El Directori de recursos també inclou informació sobre protocols, ajuts i enllaços d’interès.

http://www.recursosviolenciamasclista.cat/

 

Xarxa d'atenció i recuperació integral. És un conjunt de recursos i serveis públics gratuïts per a l'atenció, assistència, protecció, recuperació i reparació de les dones que han patit o pateixen violència masclista, en el territori català. El Departament de Benestar, Social i Família gestiona alguns d'aquests serveis a través de l'Institut Català de les Dones i de la Secretaria de Família.

http://benestar.gencat.cat/ca/ambits_tematics/dones/violencia_masclista/xarxa-datencio-i-recuperacio-integral-/