Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres està agermanada amb la ciutat francesa de Marignane des de l’any 1968 per fomentar els intercanvis de tota mena entre totes dues ciutats

Figueres està agermanada amb la ciutat francesa de Marignane des de l’any 1968. Després d’un parèntesi, les relacions entre les dues ciutats s’han reprès aquest any 2010, amb la voluntat que impliquin la participació activa dels seus ciutadans i associacions. L’interès compartit de les dues institucions és fomentar els intercanvis de tota mena (d’estudiants, esportius, culturals, artístics, etc.) entre la societat civil de les dues ciutats.

La ciutat és famosa  avui pel seu aeroport d’aviació i per tota la indústria lligada amb l'aeronàutica que emplea a molts dels seus habitants. I és que en els darrers 60 anys la ciutat francesa ha estat l'avantguarda de la tecnologia aeronàutica. Ho demostren empreses com Eurocopter, líder mundial en fabricació d’helicòpters civils i militars i que dóna feina a més de 5000 persones. A més, a Marignane també s'hi troben els tallers d’helicòpters més famosos i innovadors del món: Alouette II (1955) , Super Hornet (1962), Ardilla (1974), Super Puma (1980), Tigre (1991) i NH 90 (1995).

Ubicació

Marignane està situat en el cor de la Provença, a prop de totes les principals avingudes, autopistes i autovies, estacions de TGV i TER tren. l´aeroport internacional Marseille-Provence està situat en la mateixa ciutat Marignane a la vora de l´estany de Berre. Desde Marignane és molt fàcil arribar a Aix-en, Provence, Marsella, Arles i la Camarga, o visitar la Provença Alpilles.