Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Són Salut Empordà Coooperació (SEC), Bicicletes sense Fronteres, l’Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal, Dníger, Nzuri Daima, Children of Africa, Mans Unides, l’Acaps Alt Empordà, i Mussidal

Nou associacions solidàries de Figueres s’uneixen per presentar els seus projectes en un acte a l’Auditori de Caputxins.

Un total de nou entitats de solidaritat s’han unit en l’organització d’un acte, el 2 de febrer, a les 19.30 h, a l’Auditori dels Caputxins de Figueres, per presentar quina és la tasca que realitzen. Són Salut Empordà Coooperació (SEC), Bicicletes sense Fronteres, l’Associació pel Desenvolupament del Riu Senegal, Dníger, Nzuri Daima, Children of Africa, Mans Unides, l’Acaps Alt Empordà, i Mussidal. En aquest acte, els representants de cadascuna d’aquestes entitats faran una explicació sobre els seus projectes i sobre el treball que han desenvolupat els darrers anys en el terreny de la cooperació. La idea és donar a conèixer què fan, on centren la seva acció i amb quins objectius, amb el propòsit de posar en valor “un teixit associatiu solidari molt ric i divers, que treballa en projectes educatius, de salut o de sensibilització en drets humans, tant aquí com en països  com Senegal, Kènia, Níger, Tanzània, Sàhara Occidental, Uganda o Gàmbia”, expliquen els organitzadors. L’acte compta amb el suport de l’Ajuntament de Figueres.

 

Les nou entitats no són totes les que hi ha a Figueres, però sí que representen el gruix d’associacions que treballen en l’àmbit de la solidaritat i la cooperació. Totes tenen en comú que són molt actives i que formen part del Consell de Cooperació de Figueres. “La iniciativa neix de les pròpies entitats, perquè creiem que la ciutadania de Figueres desconeix les activitats que realitzem”, expliquen els organitzadors, i hi afegeixen que aquesta proposta informativa permetrà generar sinergies i possibilitar col·laboracions entre les associacions.

 

El Consell de Cooperació de Figueres celebra reunions periòdiques al llarg de l’any, sovint adreçades a abordar les subvencions que s’atorguen a les entitats de la ciutat. Al marge d’aquestes reunions, una de les accions conjuntes que realitzen és muntar una parada solidària cada any en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu, per mostrar i explicar qui són i què fan.