Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

64 alumnes que han tingut una nota excel·lent han rebut un diploma de reconeixement. Cinc viatjaran a Londres i cinc més a València. També s'han lliurat tres beques per a estudiar a l'Escola Oficial d'Idiomes.

Lliurament de les Beques a la Joventut Excel·lent 2016 .

L’Ajuntament de Figueres ha lliurat aquest matí les Beques a la Joventut Excel·lent, unes distincions que se celebren des del 2008 i que reconeixen l’esforç personal dels alumnes figuerencs en l’àmbit escolar per aconseguir l’excel·lència acadèmica, així com l’esperit emprenedor, la coherència i el compromís que aquests tenen amb la ciutat.

En l’edició d’enguany s’han presentat prop d’una trentena d’estudiants: 14 alumnes que han cursat 4t d’ESO, 7 alumnes que han cursat 2n de Batxillerat o Cicles Formatius i 6 alumnes per estudiar francès o alemany a l’Escola Oficial d’Idiomes de Figueres.

En les beques consistents en un viatge i estada de 5 dies a València, adreçades als estudiants que enguany han acabat 4t d’ESO, els premiats han estat:

-     Èlia Adroher Llorens (INS Olivar Gran)

-     Jordi Callol Manzano (La Salle)

-     Martina Moreno Fina (INS Ramon Muntaner)

-     Ferran Oliva Delós (La Salle)

-     Anna Martín García (INS Narcís Monturiol)

Pel que fa a les beques consistents en una estada de 15 dies a Londres, adreçades als estudiants que enguany han acabat Batxillerat o Cicles Formatius, s’ha reconegut el treball de:

-     Sergi Aznar Tenas (INS Alexandre Deulofeu)

-     Erik Roura Tuégano (INS Ramon Muntaner)

-     Eloi Higueras Ruiz (INS Ramon Muntaner)

-     David Cervera Garcia (INS Narcís Monturiol)

-     Alina Font Farré (INS Ramon Muntaner)

Per últim, en les beques consistents en la matrícula gratuïta per estudiar francès o alemany a l’Escola Oficial d’Idiomes de Figueres, s’ha reconegut:

-     Esther Vadillo González (INS Olivar Gran)

-     Èlia Adroher Llorens (INS Olivar Gran)

-     Paula Bueno Muñoz (INS Olivar Gran)

El Premi a les trajectòries d’anada i tornada, dotat en 1.500 € i destinat a persones d’entre 18 i 29 anys que han retornat als estudis després d’haver-se adonat que eren poc competitives en el món laboral sense formació, enguany ha quedat desert, atès que no s’ha presentat ningú.

El jurat, per tal de consensuar les beques, atorga un 70% del pes total a l’expedient acadèmic,  un 15% al projecte de vida redactat per l’alumne - en el qual aquest explica els projectes tant en l’àmbit personal com de relació amb la ciutat -, i un 15% al compromís social que demostra.

A l’acte, també s’ha lliurat un diploma de reconeixement a tots els alumnes de Batxillerat i Cicles Formatius - un total de 64 - que enguany han obtingut una qualificació excel·lent.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha explicat que avui des de l'Ajuntament s'ha "premiat i reconegut aquests joves estudiants pel seu talent i compromís". "Creiem en la cultura de l'esforç i la constància, i volem transmetre aquests valors als nostres joves", ha assegurat.

La regidora d'Educació, Joventut i Infància, Núria Galimany, ha destacat la trajectòria i la importància d’aquest projecte, “que va néixer el 2008 i des d’aleshores cada edició representa per a tots nosaltres una gran satisfacció i una empenta per tirar endavant els molts altres projectes que com a equip de govern estem treballant, també amb esforç i implicació constant”.