Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre es destinarà a la formació amb un aulari, una incubadora vertical d’empreses i un hub tecnològic

Les obres del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer entren a la recta final.

Les obres del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer entren a la recta final. En aquesta segona fase es construeix la simetria de l’estructura i organització de la primera. Les noves distribucions donaran lloc a unes noves aules situades en planta baixa, juntament amb un espai relacional, i a la primera planta, un conjunt d’espais i sales de reunions. L’obra, que té un pressupost de 946.510,36 euros s’acabarà al mes de gener.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el regidor de Formació, Jesús Quiroga, han realitzat aquest divendres una visita d’obres.

 

L’obra està cofinançada entre l’Ajuntament, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, objectiu d’inversió en creixement i ocupació, i per la Diputació de Girona.

 

El projecte del Centre de Formació es configura amb plantes diàfanes, de forma rectangular, amb un nucli d’accessos i instal·lacions centrals. Connecta directament amb la planta soterrani amb un ascensor i una escala protegida, i connecta a la planta pis, amb ascensor i una escala oberta i il·luminada naturalment.

 

Aquesta segona fase comporta la construcció de 548 metres quadrats de més que es distribueixen en 195 en planta baixa i 353 a la primera planta, de manera que l’edifici en el seu conjunt passarà a tenir una superfície construïda total de 2260 metres quadrats.

 

El Centre Ferran Sunyer és una aposta per la formació, on s’hi instal·larà un aulari, una incubadora vertical d’empreses i un hub tecnològic.

 

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “aquest equipament té la voluntat de reactivar econòmicament la ciutat i de treballar per un canvi en el model productiu, ara més necessari que mai. És una eina important on es pot desenvolupar la formació que desitgem i posar-la en valor. Forma part de la xarxa per reinventar la formació a nivell d’oficis i per donar-li més valor en nous camps com la logística i per renovar el teixit productiu a nivell de ciutat i de comarca”.   

 

Per la seva banda, el regidor de Formació, Jesús Quiroga, afegeix que “la tecnologia i la digitalització dels serveis és essencial, en sectors com el comerç, la indústria i el turisme. Cal una formació específica. ”