Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El dispositiu, conjunt amb la brigada de neteja, ha finalitzat amb la retirada de 5 barbacoes, 8 taules, 30 cadires i diverses andròmines

La Guàrdia Urbana de Figueres realitza un dispositiu al sector oest de retirada de barbacoes i taules de la via pública.

La Guàrdia Urbana de Figueres ha realitzat aquest matí un dispositiu conjunt amb la Brigada de neteja al sector oest de la ciutat de retirada de barbacoes i taules de la via pública. El dispositiu per controlar l’ocupació de la via pública en aquest sector de la ciutat ha finalitzat amb la retirada de 5 barbacoes, 8 taules, 30 cadires i diverses andròmines com ara bombes de butà o peces de vehicles.  

També s’han retirat 2 vehicles amb grua que obstaculitzaven un dels carrers i no permetien la circulació, s’han aixecat 2 actes de vehicles abandonats, i s’han interposat 17 denúncies per vehicles mal estacionats.

 

L’article 36 de l’Ordenança municipal de civisme i convivència prohibeix l’ocupació de la via pública amb objectes sense autorització. “Els serveis municipals retiraran els objectes i/o residus dipositats o instal·lats a la via pública sense la preceptiva autorització quan no sigui possible identificar o localitzar en el mateix moment el propietari o quan el responsable es negui a retirar-los”.

La mateixa ordenança municipal de civisme i convivència prohibeix fer barbacoes al carrer tal i com estipula l’article 47 “ Només es podran fer barbacoes dintre a les àrees recreatives i d'acampada expressament autoritzades i en parcel·les de les urbanitzacions, sempre que siguin d'obra i disposin de mesures adequades de precaució i prevenció d’espurnes que puguin originar possibles incendis. En qualsevol cas, les barbacoes que es facin en els espais privats es faran de forma que s’eviti la producció de fums i olors que puguin alterar la convivència normal”.

L’alcalde de la ciutat i regidor de seguretat, Jordi Masquef, ha reiterat el seu objectiu de fer front a l’incivisme que afecta i degrada la convivència a la ciutat: “les normatives i l’ordenança municipal han de ser iguals per a tothom i en tots els barris de la ciutat”  “Si demanem un esforç a la ciutadania per combatre l’incivisme, els polítics hem de respondre aplicant i fent complir les normes quan si compleixen”.