Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’esdeveniment se celebrarà el 10 de febrer a Figueres, dins dels actes de commemoració del Dia Mundial contra el Càncer

L'Oncolliga convida els empordanesos a moure's per a lluitar contra el càncer amb Run4Càncer.

Figueres tornarà a ser, el pròxim 10 de febrer, la seu alt-empordanesa de la Run4Cancer, la cursa solidària provincial que organitza la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de promoure hàbits saludables i recaptar fons per ajudar els malalts de càncer de la demarcació i les seves famílies. La iniciativa, que se celebra sempre el diumenge posterior al Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer), té la peculiaritat de ser l’única cursa d’aquestes característiques que se celebra en diferents comarques gironines al mateix temps. Enguany, a més de Figueres, hi haurà set seus més de la prova, en poblacions de sis comarques diferents: Salt (Gironès), Olot (Garrotxa), Planoles (Ripollès), Palafrugell (Baix Empordà), Riudellots de la Selva i Tossa de Mar (la Selva) i Porqueres (Pla de l’Estany).

L’esdeveniment s’ha presentat avui en una roda de premsa en la qual ha participat l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer.

La Run4Cancer, que arriba a la cinquena edició, vol ser una activitat familiar on tothom hi tingui cabuda. Per aquest motiu, s’ofereixen dues modalitats de cursa: una de 5 km pensada per a tots els públics i per fer-la en família, i una altra de 10 km, pensada per a corredors habituals. Per ajudar els participants a preparar la prova, s’han organitzat dos entrenaments previs, un el passat 27 de gener i un altre que tindrà lloc al pròxim 3 de febrer.

La inscripció costa 10 euros i es pot fer de manera anticipada a la  www.oncolligagirona.cat, fins al 6 de febrer a les 14.00 h., i també presencialment a la parada de l’Oncolliga que hi haurà muntada a la Rambla el dia 2 de febrer, de 10 h. a 19 h.; a la botiga Valosport (carrer Ample, 24) fins el dia 6 de febrer; i a la Casa Empordà (Plaça de l’Escorxador), els dies 6, 7 i 8 de 10 h. a 13 h. i de 16 h. a 19 h.  També hi haurà la possibilitat d’inscriure’s el mateix dia 10 de febrer (a partir de les 9  del matí) en el punt de sortida, la plaça central del Parc Bosc (Passeig Nou).

La cursa començarà puntualment a les 10 del matí a totes les seus de l’esdeveniment.  En el moment de recollir el dorsal, l’organització entregarà a cada participant una samarreta i una bossa commemoratives, i a l’arribada hi haurà esmorzar per a tots els inscrits. A la pàgina web de l’entitat es poden consultar els recorreguts i tota la informació.

Campanya “Mou-te pel càncer”

Incentivar la pràctica de l’esport com a hàbit saludable és un dels objectius d’aquesta activitat, però no l’únic. Participar-hi és també una manera d’ajudar a la lluita contra el càncer, ja que és una activitat solidària en la qual tot el que es recapta va dirigit a millorar la qualitat de vida dels que pateixen aquesta malaltia  i dels seus familiars. Amb l’objectiu de fer més visible aquest objectiu s’ha posat en marxa una campanya de vídeos promocionals sota el lema  “Mou-te pel càncer”, en la qual han participat, entre d’altres, el capità del Girona FC, Àlex Granell, les patinadores del CPA Olot o els treballadors de l’Hospital de Figueres.

Les inscripcions dels participants a totes les curses de la Run4Cancer i les donacions de diverses empreses col·laboradores van fer possible obtenir l’any passat uns beneficis de 12.158,67 euros. Els diners es destinen a finançar els serveis que s’ofereixen des de l’Oncolliga: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, atenció familiar, atenció hospitalària, estètica oncològica, banc de perruques, marxa nòrdica, llar residència, préstec de material, programes educatius de prevenció del tabac, etc.