Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern espanyol ha comunicat al Consistori figuerenc la retirada de la subvenció de 500.000 € anunciada pel diputat Popular Enric Millo, el 27 d’Agost de 2015 durant la presentació de la candidatura de la formació a les comarques gironines per les eleccions del 27S.

L’Alcaldessa de Figueres exigeix al govern espanyol que compleixi el compromís anunciat amb Figueres per rehabilitar la Casa Natal de Salvador Dalí.

Aquesta subvenció estava inclosa en els Pressupostos Generals de l’Estat per aquest 2016 i sol·licitada formalment per l’Ajuntament de Figueres al Ministeri de Cultura.

El projecte de reforma de la Casa Natal de Salvador Dalí té un pressupost de 2,5 milions i el Consistori tenia previst distribuir en tres anualitats aquesta inversió (2016-2019) contemplant els 500.000€ de subvenció promesa per l’Estat. 

L’alcaldessa Marta Felip lamenta profundament aquesta decisió, així com les declaracions del Sr. Millo aquest passat mes de febrer reclamant a la Generalitat que financïi la rehabilitació de la Casa Natal de Salvador Dalí, i recorda les declaracions del Sr. Enric Millo el 20 de Setembre de 2015 a Figueres:

“No és casualitat que hagi escollit aquest lloc, el carrer Monturiol número 6, per parlar dels nostres compromisos amb la comarca de l’Alt Empordà i, concretament, amb Figueres, ja que vàrem adquirir el compromís de treballar perquè el Govern de l’Estat invertís en la rehabilitació de la casa natal de Dalí i així ho hem fet. Som de fiar, amb nosaltres es pot confiar perquè complim”.


Felip anuncia que l’incompliment d’aquest compromís per part del govern Espanyol no aturarà el projecte del govern municipal per rehabiltiar i fer visitable la Casa Natal de Salvador Dalí aquest mandat, tal i com es va comprometre amb els figuerencs abans de les eleccions: “Si al govern espanyol, i als representants del Partit Popular a la província de Girona els queda algun mínim interés per conservar la credibilitat davant els ciutadans de Figueres, aquesta era una bona ocasió per demostrar-ho.”