Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Se celebrarà del 16 al 22 de setembre sota el lema sota el lema ‘Mobilitza’t per un aire més net!’ Com a novetat d'enguany, l'Ajuntament de Figueres s'adhereix a la iniciativa Park (ing) Day 2017

 L'Ajuntament de Figueres se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura.

L'Ajuntament de Figueres s'ha adherit un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany se celebra del 16 al 22 de setembre sota el lema 'Mobilitza’t per un aire més net!’. En el marc d'aquesta setmana, l'Àrea de Medi Ambient ha programat a la ciutat diverses activitats per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

 

Com a novetat, enguany l'Ajuntament de Figueres s'adhereix a la iniciativa Park (ing) Day 2017. El 22 i 23 de setembre, durant el dia, es tallarà el trànsit al carrer Ample i s'habilitaran les places d'aparcament de zona blava per fer-hi tallers, jocs, xerrades, pintada de murals, projecció de documentals, música, zona de pícnic, per tal que la ciutadania visualitzi l'espai urbà sense vehicles.

 

Com en edicions anteriors, el divendres 22 de setembre els alumnes de primària de les escoles de la ciutat pintaran murals al terra de la Rambla i del carrer Sant Pau, on hauran de mostrar la problemàtica de la mobilitat a la ciutat i plantejar possibles solucions.

 

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, que també ho és de Mobilitat, ha destacat que enguany s'ha dotat la setmana de més contingut, amb la suma d'iniciatives com Park (ing) Day, amb l'objectiu de visibilitzar l'espai públic sense vehicles i destinat a altres finalitats, i ha remarcat que la mobilitat sostenible no se circumscriu a uns dies determinats sinó que s'aconsegueix amb obres i actuacions a la via pública per pacificar el trànsit que des del govern duen a terme al llarg de tot l'any.

 

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, a més de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació, també reforça el potencial de la mobilitat intel·ligent a l'hora de contribuir al desenvolupament econòmic.