Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El pressupost pel 2022 és de 65.022.079,58 euros, quantitat que inclou un augment de 1.458.538,15 euros respecte l’any anterior, suposant un increment d’un 2,29%. El suport dels regidors no adscrits suposa un consens històric que aglutina l'acord de 14 regidors en total

L'Ajuntament de Figueres presenta uns pressupostos centrats en les necessitats socials i econòmiques de la ciutat .

L'Ajuntament de Figueres ha presentat uns pressupostos seguint tres eixos molt clars: en primer lloc, donar resposta a les necessitats socials i econòmiques provocades encara per la situació de pandèmia. En segon lloc, continuar la modernització destinada a posar al dia la ciutat en matèria d'equipaments, infraestructures i serveis, apostant per dimensionar-los adequadament a la realitat de la ciutat. Finalment, en tercer lloc, invertir recursos en la transformació econòmica i social de Figueres, aprofitant tot el seu potencial estratègic.

El document de les inversions municipals s'ha presentat en temps i forma. És a dir, l'aprovació inicial es porta dins l'exercici corresponent, fent possible així, que el pressupost pugui començar a funcionar amb l’inici del nou curs pressupostari.

Pel que fa a les xifres, s'han incrementat les despeses en 1.458.538,15 euros respecte l'any anterior, suposant així, un augment d'un 2,29%. Aquesta puja té com a finalitat la millora en el funcionament de l'Ajuntament, de la ciutat i dels seus serveis públics.

En l'àmbit dels Serveis Socials, en l'exercici 2021 es va realitzar una aposta molt       ferma per enfortir aquesta àrea, amb un increment del 15,45%. El pressupost proposat pel 2022 consolida doncs aquesta puja, augmentant-la en un 1,28%.

 

En el sector de l’Empresa i l’Ocupació, augmenta un 28,52%, dedicant més recursos al Foment de l’Ocupació (+19,9%) i també al Desenvolupament Empresarial (+16,65%).

Pel que fa a Urbanisme, incrementa la seva dotació fins a un 26,17%, arribant als 2.131.021,14€. El gruix del seu creixement es concentra en la previsió d’execució de diverses inversions reals imputades a aquesta àrea, per valor de 1.013.000€. Aquesta quantitat anirà destinada principalment a l’adequació de la  finca on està prevista la construcció de l’Escola Carme Guasch, així com a l’establiment de l’Oficina Local d’Habitatge (veure quadre del pdf adjunt).

En relació a les inversions municipals, la quantitat prevista amb aquest objecte al Pressupost Municipal és de 6.812.050,48€. Les prioritats en aquest àmbit han  estat la millora de l’espai públic, la modernització dels serveis municipals (enllumenat, aigua...), les inversions en equipaments esportius i culturals i les relacionades amb la transició energètica.

El Pla de Xoc en Equipaments Esportius té un paper molt important en els comptes municipals del 2022. Si bé el pressupost d’inversions en aquest àmbit és de 310.700 euros, el Pla és en realitat de 3,5 milions d’euros fins al 2023. El Govern municipal ha pres la decisió que els 3,5 milions d’euros que estaven previstos per al nou pavelló, que  no s’han pogut executar perquè el concurs ha quedat desert, es destinin íntegrament a la millora de les instal·lacions esportives   municipals. Dins d’aquest pla s’hi inclou l’adequació integral de l’Estadi Albert Gurt (nou tartan, nova tanca i nous vestuaris), la cobertura de la pista exterior del  Pavelló Rafel Mora, i la climatització i millora de la piscina exterior, entre d’altres.

Ciutat neta, segura i social

Durant la seva presentació, l’alcaldessa Agnès Lladó, ha destacat que “aquests són uns pressupostos pensats per fer de Figueres una ciutat neta, segura i social. Amb inversions que de forma més immediata es visualitzaran amb més carrers més agradables per tothom. Amb més neteja, més il·luminació, més Guàrdia Urbana, nou asfaltatge, entre d’altres”.

No obstant, Lladó ha afegit que com a “Govern republicà i progressista hem seguit posant el focus en les persones, i per tant els comptes per al 2022 consoliden les àrees dedicades a les persones que el 2021 vam augmentar de forma notable. Aquest any un dels serveis a destacar és l’habitatge, que amb l’obertura de l’oficina municipal, així com amb l’augment de partides per a l’adquisició de vivendes per augmentar el parc públic d’habitatge, serà un dels serveis que aquest 2022 tindrà més viabilitat.

Des l’Ajuntament que encapçala es “continua treballant amb l’objectiu d’atendre les necessitats de les figuerenques i figuerencs. Les persones necessiten tenir un entorn agradable on desenvolupar el seu projecte de vida. I és aquí on des del Govern posem l’èmfasi en la transformació de Figueres, en la posada al dia d’una ciutat que aquest 2022 farà un salt important”.  

 

Acord amb els regidors no adscrits

Finalment, l’Alcaldessa ha posat en valor que es tracta d’uns comptes amb un missatge de cohesió i acord de Figueres. “Un pressupost per tots. Som un Govern d’entesa, que dialoguem perquè la ciutat avanci i millori. Per això volem sumar al projecte de ciutat a tots aquells grups municipals i regidors que volen que la ciutat es transformi. I per això, després d’unes setmanes de converses avui podem fer públic el suport per part dels tres regidors no adscrits al pressupost municipal per al 2022”, ha explicat Agnès Lladó que ha matisat que estan encara oberts a les propostes que puguin arribar des d’altres grups.