Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les càmeres s’han instal•lat a la rotonda del carrer Ter, a la cruïlla del carrer Ramon y Cajal amb el carrer Dr. Ferran El projecte ha tingut un cost de 162.000€ i preveu un total final d’onze càmeres

L'Ajuntament de Figueres posa en funcionament set càmeres de videovigilància urbana al Sector Oest.

L'Ajuntament de Figueres ha posat en funcionament aquest mes de juny les set càmeres de videovigilància urbana al sector oest de la ciutat que cobreixen la vigilància dels punts d'accés rodat al barris de Sant Joan i Juncària Parc Bosc

Les càmeres s'han instal·lat a la rotonda del carrer Ter i a la cruïlla del carrer Ramon y Cajal amb el carrer Dr. Ferran, punts on Guàrdia Urbana ha detectat més incidències relacionades amb actes delictius o amb incivisme.

El pla complet de videovigilància urbana al sector oest de Figueres, que va ser aprovat definitivament al ple del mes de maig de 2017, preveu la instal·lació d'un total d'onze càmeres de seguretat, les càmeres restants està previst instal·lar-les en els pròxims mesos a la plaça Nova Icària i al carrer Món millor.

Actualment Figueres disposa de 30 càmeres de videovigilància urbana situades en diversos punts de la ciutat com l'aparcament del pavelló poliesportiu, l'aparcament públic dels Fossos, la plaça de l'Escorxador, el carrer Nou o l'Avinguda Vilallonga.

Aquestes càmeres cerquen, a part de l'efecte dissuasiu, poder obtenir imatges que serveixin per investigacions o processos judicials en cas d'actes delictius denunciats o d'incidents.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat que es compleix amb un compromís històric amb els veïns del Sector Oest, compromís que continuarà amb la instal·lació de les càmeres que resten a Nova Icària i Món Millor.

El regidor de Seguretat, Quim Felip, s'ha mostrat molt satisfet de la posada en funcionament d'aquest projecte, i ha anunciat que ja s'està planificant la instal·lació de càmeres de videovigilància al Parc de les Aigües, punt on s'han detectat robatoris a l'interior de vehicles.