Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres ofereix un servei d’assessorament i d’ajudes tècniques a persones amb dependència. Una terapeuta ocupacional fa el seguiment de cada cas amb l’objectiu qu...

Pel que fa al procediment, en primer lloc una treballadora social analitza el cas i després passa l’informe a una terapeuta ocupacional, que fa una o dues visites domiciliàries a la persona dependent per orientar-la sobre quin és l’ajut tècnic que més s’adapta a les seves necessitats. Les ajudes tècniques són el suport material auxiliar per als usuaris, com ara grues, llits articulats o cadires per la dutxa i el bany, entre d’altres. A més, quan el cas ho requereix, es fan tasques d’entrenament per ensenyar la funcionalitat i la realització de l’entrenament d’alguna ajuda tècnica o adaptació en concret.

Quan s’aprova l’ajuda, una ortopèdia s’encarrega d’oferir el material i de la seva gestió posterior. Si les unitats familiars tenen uns ingressos inferiors a l’Índex de Renda de Suficiència de Catalunya, l’Ajuntament ho subvenciona oferint ajuts tècnics, com poden ser grues elèctriques, llits electrònics, matalassos antiescares o material d’ajuda per la dutxa o el bany, entre d’altres. No obstant això, el servei d’assessorament de la terapeuta ocupacional és gratuït i universal per totes les persones dependents que ho necessitin.

El servei va dirigit especialment a persones amb dependència que tenen una manca informativa sobre com mantenir el màxim grau d’autonomia possible a l’hora de realitzar les activitats de la vida diària bàsiques i instrumentals. Per sol·licitar-lo, cal posar-se en contacte amb la treballadora social  de referència als serveis socials municipals situats al C/ Poeta Marquina, 2.