Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Figueres, a través de l’àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional, promou i ajuda a la Fundació Nzuri Daima amb el projecte Cor Safari, el qual consisteix a portar a Catalunya, i en concret a Figueres, un grup de 28 nens i nenes d’un orfenat d’Uganda la primera setmana de juny.

L'Ajuntament de Figueres dóna suport al projecte Cor Safari de la Fundació Nzuri Daima.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Francesc Cruanyes, explica que “el Cor Safari, a través de la Fundació Nzuri Daima, és un dels onze projectes de cooperació que enguany han rebut ajut de l’Ajuntament una vegada superada la valoració, el control i seguiment que es fa des del Consell municipal de Cooperació. Es tracta de consolidar les instal·lacions de l’orfenat d’Uganda on resideixen els membres del cor, però poques vegades tenim ocasió d’obtenir un retorn tan palpable dels diners que s’hi destinen. La presència d’aquests nens i nenes a Figueres ens ajuda a veure l’eficàcia de la nostra solidaritat”.

La seva estada tindrà lloc del 6 al 12 de juny i seran acollits per dues escoles de la ciutat. Diferents famílies de la Comunitat d’Aprenentatge de l’escola l’Amistat els obriran les seves cases com a famílies acollidores durant aquesta setmana i, a més, els convidaran a la seva escola el dilluns 6 de juny amb els altres alumnes, des d’on els acompanyaran en aquest procés de descoberta i il·lusió per a tots ells. També l’escola Les Escolàpies de Figueres els acollirà per compartir amb ells el divendres 10 de juny  una cantada de cançons junts.

El dilluns dia 6 de juny el Cor realitzarà una breu exhibició a la plaça de l’Ajuntament, de 18.30 a 19.00 h, amb cançons en diferents idiomes d’autors internacionals que han estat preparant els darrers mesos, i el dimecres 8 de juny compartiran amb els alumnes de 4t de primària de les escoles de Figueres la Trobada de la Cançó que organitzen anualment des del Servei d'Educació de l'Ajuntament de Figueres conjuntament amb les escoles de Primària al Teatre Municipal El Jardí.

El dissabte 11 de juny, a les 18.00 i a les 20.30 h, realitzaran dos concerts a l’Auditori de Caputxins per oferir a la ciutat de Figueres la seva música i per ajudar a recaptar diners per l’orfenat a Entebbe. El preu de l'entrada és de 6 €.

Aquests  infants i joves formen part dels 208 que viuen a un orfenat a Entebbe (Uganda), on se’ls educa a través de la música per aprendre idiomes, transmetre valors, acostar mons i, sobretot, per curar les ferides mentals i emocionals.

Més informació a: http://ca.figueres.cat/la-ciutat/accio-civica-drets-civils-i-cooperacio/musica-per-acostar-mons/