Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La nova estació amb 16 andanes s'ubicarà als terrenys d'ADIF entre el carrer Progrés i l'antic moll de càrrega de l'estació de trens i comptarà amb una passera elevada que connectarà amb la plaça de l'Estació L'Ajuntament preveu un nou vial entre l'Estació i la Ronda Sud que permeti descongestionar la mobilitat reduïnt el pas d'autobusos pel centre de la ciutat L'equip de govern proposa ubicar la 2ª Biblioteca, prevista en el Pla de Biblioteques de la Generalitat, en els terrenys municipals de l'actu

L'Ajuntament de Figueres acorda amb ADIF i la Generalitat el trasllat de l'estació d'autobusos en un pla integral per revitalitzar el sector Est .

L'Ajuntament de Figueres va acordar dimarts passat en una reunió a Barcelona amb els màxims responsables d'ADIF i d'Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, el trasllat de l'Estació d'Autobusos als terrenys d'ADIF entre les vies del tren i el carrer Progrés.

 


L'alcalde Jordi Masquef ha exposat que els objectius principals a curt i a mitjà termini d'aquest projecte integral d'equipaments són revitalitzar el sector Est de la ciutat, concretament plaça Estació, carrer Migdia, Av. Vilallonga i carrer Progrés, amb el nou aparcament públic de proximitat de 330 places a l'Avinguda Vilallonga, el trasllat de l'Estació d'autobusos, la creació d'un nou vial fins a la Ronda Sud, la construcció d'una passera elevada per connectar les dues estacions, i la ubicació de la segona Biblioteca amb un parc a l'entorn de l'antiga estació de busos.
L'alcalde també ha explicat les converses que es mantenen amb el Ministeri de Foment pel projecte del soterrament total o parcial de les vies del tren.


Aquest trasllat formarà part d'una operació urbanística en la qual ADIF cedirà a l'Ajuntament la titularitat dels terrenys de la futura estació d'autobusos perquè la Generalitat pugui executar-ne la construcció.

 

Aquesta cessió es compensaria per part de l'Ajuntament amb una modificació del planejament permetent més aprofitament dels terrenys adjacents a l'Estació propietat d'ADIF. El govern municipal treballa actualment en els càlculs de la proposta d'aprofitament dels terrenys per poder redactar el conveni que ha de permetre la cessió i l'inici de la redacció del projecte.


En la reunió amb ADIF l'alcalde de Figueres també va arribar a un acord per poder adequar i fer públic el tram d'aparcament dels Fossos a l'altre costat de les vies.