Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La companyia farà un segon transformador al barri del Culubret per combatre els talls de llum al barri

Figueres valora positivament l'anunci d'Endesa de construir un nou centre de transformació al Culubret aquesta tardor.

Endesa ha entrat el projecte a l’àrea d’Urbanisme per tirar endavant la construcció d'un segon transformador al barri del Culubret per combatre els talls de llum. També el soterrament d'una part del cablejat elèctric. La companyia té previst començar les obres a la tardor perquè el transformador estigui en funcionament a l'hivern.

L'Ajuntament de Figueres s'ha reunit repetides vegades amb els responsables de la companyia elèctrica per tal de millorar el servei a aquesta zona de la ciutat i evitar els talls de llum.

Al mes de febrer, des de l'Ajuntament es va fer arribar un informe a Fiscalia que recollia les 1.127 avaries que ha patit el barri en els últims quatre anys. Després de moltes reclamacions, d'una roda de premsa davant la seu d'Endesa, i reunions entre l'Ajuntament i Endesa, finalment s'ha materialitzat el projecte d'un nou centre de transformació per posar fi als talls de llum del Culubret.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, valora molt positivament la notícia "Hem fet molta pressió durant aquests anys des de l'Ajuntament. Durant tres anys, hem treballat incansablement per aconseguir la solució que els veïns i veïnes del barri del Culubret es mereixen. Aquesta primera acció és un bon pas, però esperem altres mesures complementàries".

El vicealcalde de Figueres Pere Casellas ha defensat  que "La companyia elèctrica té un paper clau en la resolució d'aquesta problemàtica. Sobretot pel que fa a inversió en les instal·lacions. Al llarg d'aquests anys hem fet moltes intervencions per combatre el frau elèctric, però calia  per part d'Endesa un esforç en la millora de les instal·lacions. Estem contents que al final es materialitzi".