Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Després de la reforma l'Ajuntament es farà càrrec del lloguer, que serà cedit a un preu inferior a l'índex de referència durant cinc anys

Figueres subvenciona fins al 100% la reforma d'habitatges per lloguer social.

L'Ajuntament de Figueres obra la segona convocatòria per la reforma o millora d'habitatges. Aquesta línia d'ajuts compta amb 244.00€ per a poder reformar pisos que actualment estan buits a la ciutat. Un cop reformats passaran a formar part del parc públic d'habitatge de lloguer. Els propietaris dels habitatges cediran durant cinc anys els seus immobles, i serà l'Ajuntament de Figueres qui pagarà el lloguer per poder rellogar-los a col·lectius com els joves i la gent gran per accedir a un habitatge a preus assequibles. S'ha establert pagar un preu inferior al fixat per l'índex de referència, que en el cas de Figueres, es situa entre els 450 i 500 euros.

La primera convocatòria va resultar amb la reforma de quatre immobles, que encara estan en curs. Aquesta segona línia d'ajuts arriba al 100% per poder augmentar el nombre de propietaris que hi optin. Des de l'Ajuntament s'han detectat aproximadament uns 500 pisos buits a la ciutat, i aquesta mesura té la intenció d'incorporar-los al parc públic d'habitatge per aconseguir un lloguer assequible.

Els propietaris que optin a la subvenció podran escollir entre acollir-se a un ajut del 75% del cost amb  un màxim de 16.000 euros o bé al 100%, per a un màxim de 21.500.  A més, es podrà demanar una bestreta del 50% de la subvenció concedida.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, destaca "Aquest govern té com a objectiu treballar per resoldre les necessitats d'habitatge que hi ha per a joves i gent gran , col·lectius que sovint tenen grans dificultats per accedir-hi. Mobilitzar l'habitatge buit que hi ha a Figueres és una gran oportunitat per a oferir lloguer a preus assequibles".

El regidor de Serveis Comunitaris, Habitatge i Foment de la Participació, José Castellón concreta que "Aquesta nova convocatòria de subvencions que poden arribar al 100% poden ajudar al propietari a donar un ús al pis i a més amb garanties ja que l'arrendador serà el propi ajuntament".