Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consolida el recorregut estrenat fa dos edicions, que incorpora la plaça Catalunya i la plaça del Gra i que passa per la Rambla en sentit invers al de la circulació amb la intenció d'esponjar el públic i garantir més seguretat

Figueres rebrà Ses Majestats els Reis d’Orients la nit del  5 de gener amb una gran cavalcada on hi participaran més de 300 figurants i 8 carrosses.

Figueres donarà la benvinguda als Reis de l’Orient la nit del 5 de gener amb una gran Cavalcada, on hi participaran més de 300 figurants ¾150 dels quals són voluntaris inscrits via web¾ que repartiran 700 quilos de caramels, i 8 carrosses, una més que l'any passat. Enguany, consolida el recorregut estrenat fa dos edicions, que incorpora la plaça Catalunya i la plaça del Gra i que passa per la Rambla en sentit invers al de la circulació amb la intenció d'esponjar el públic i garantir més seguretat.

La nova carrossa que presenta enguany la cavalcada vol representar una mena de centre logístic per a la distribució dels regals, amb reproduccions de plànols antics de Figueres, escales, i elements destinats a escenificar que és des d’allà on es puja a les cases a portar els regals. A més, tenint en compte que Figueres és Capital de la Sardana i que enguany se celebra Bicentenari del naixement de Pep ventura, la carrossa inicial, la dels Consell d’Infants, tindrà elements al·lusius a aquesta efemèride.

Pel que fa a la resta de comparses, la cavalcada comptarà amb companyies externes (éssers màgics i lluminosos de la Companyia Yalicko, Pegàs —el cavall alat—, inflables lluminosos: 3 estels gegants i 2 cavalls lluminosos, follets i fades de Drakònia, Companyia Txaranga Dinamo, éssers de fantasia de la Companyia Montsrieurs, Xanquers de la Companyia Mademoiselle Paillette, cercavila de foc de la Companyia Frères Lumière i Dromedaris de la Companyia La Blaquière.

Entre les novetats de la cavalcada, també destaca que a la plaça de l’Ajuntament, l’espera dels Reis serà amenitzada per "Landry el rumbero", que s’ha renovat part del vestuari de la comitiva del Rei Negre, i que s’ha ampliat la comitiva d'en Fumera amb la construcció de dues grans estructures per als vigilants que l'acompanyen.  

Com cada any, l’Ajuntament organitza un gran dispositiu de seguretat i de control de l’aforament dels diversos espais públics, amb la col·laboració de diferents serveis d’emergència i protecció civil.

Prèviament a la cavalcada, els dies 3 i 4 de gener, a la porxada de l’Ajuntament, hi haurà un carter reial que rebrà les cartes als Reis que els nens i nenes vulguin que arribin per via urgent a Ses Majestats. El 5 de gener a la tarda, se celebrarà el tradicional concurs de fanalets al teatre Jardí. En el següent enllaç podeu consultar les bases per participar-hi.

Pel que fa a d'altres activitats de Nadal previstes, cal destacar que el dia 31 de desembre passejarà per Figueres l’Home dels Nassos, una tradició que l'Ajuntament de Figueres va recuperar fa quatre anys. Enguany serà la companyia La Llarga, una jove companyia figuerenca representada per la Rebeca Alabert i en Marià Llop, l'encarregada d'encarnar i interpretar aquest personatge. Qui tingui la sort de trobar-se l’home o la dona dels nassos per Figueres, és possible que rebi un obsequi.