Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

És una de les dues úniques ciutats que els reben de la demarcació de Girona

Figueres rebrà 2,6 milions d'euros dels Fons Next Generation per desenvolupar el Pla de Sostenibilitat Turística .

 

Figueres rebrà 2,6 milions d'euros dels Fons Next Generation per desenvolupar el Pla de Sostenibilitat Turística que convertirà el centre històric de la ciutat en una experiència turística total. És una de les dues úniques ciutats de la demarcació de Girona que els rebran (l'altra és Banyoles). Catalunya rebrà un total de 82 milions d'euros.

 

 L'objectiu d'aquests plans és donar finançament als municipis amb vocació turística per tal que puguin modernitzar, transformar i fer més competitives les seves infraestructures i serveis d'ús turístic.

 

Figueres va presentar una proposta que se centra en l'espai on es concentren la majoria dels recursos turístics, presentant de forma conjunta i harmonitzada tota la seva oferta cultural, comercial i gastronòmica. L'objectiu és posicionar Figueres com una destinació urbana i cultural de primer nivell, aprofitant atractius turístics únics al món com el Teatre-Museu Dalí o el Castell de Sant Ferran.

 

El pla que presenta Figueres inclou actuacions per:

 

-Transició verda i sostenibilitat

-Millora de l'eficiència energètica

-Transició digital

-Competitivitat

 

 

El pla proposa diferents actuacions en diferents àmbits:

 

Dalí de Figueres:

Millora de l'entorn urbà del Museu Dalí: Intervenció integral del carrer de la Pujada del Castell amb l'eixamplament de voreres, implantació d'arbrat i millora de l'accessibilitat.

 

-Instal·lació permanent de tres estàtues de la campanya "Dalí de Figueres" en indrets del centre urbà vinculats a la vida de l'artista

 

-Instal·lació de projeccions fixes en monuments i edificis emblemàtics de la ciutat, que permetin posar imatges amb finalitat turística.

 

-Transició energètica dels tradicionals llums nadalencs d'inspiració daliniana.

 

-Il·luminació de les lletres de "Figueres" davant la Torre Galatea.

 

Turisme enogastronòmic:

 

-Adequació del balcó de la coberta del mercat de la Plaça Catalunya per poder-hi fer parades de la ruta enogastronòmica així com d'altres activitats relacionades amb el vi, el producte de mercat i la gastronomia.

 

-Oferta permanent de rutes enogastronòmiques urbanes i instal·lació de senyalització permanent relacionada.

 

 

Digitalització de la destinació:

 

-Monitoratge de l'opinió digital de la destinació turística

-Sistema de monitoratge de fluxos turístics

-Creació de materials digitals de promoció turística

 

 

Transició energètica:

 

-Millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic del Centre Històric.

-Instal·lació de plaques fotovoltaiques en equipaments municipals d'ús turístic.

 

 

 

 

 

Transició verda

 

-Millora de l'espai verd de la Pujada del Castell amb nova pavimentació, eixamplament de voreres, plantació de nou arbrat, recuperació del curs de l'aigua i renovació del mobiliari públic. 

 

-Millora i condicionament del camí de Sant Pau de la Calçada: adequació d'un itinerari de vianants i ciclistes.

 

 

Destinació accessible:

 

-Adequació i millora de l'accessibilitat al carrers Lausauca amb eixamplament de voreres, renovació de paviments, ocultació de cables penjants i altres obstacles.

 

-Adequació i millora de l'accessibilitat al carrer Enginyers

 

-Instal·lació de semàfors per a invidents

 

-Millora de l'accessibilitat de les pàgines web i xarxes socials de Turisme Figueres

 

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "aquesta és una molt bona notícia per la ciutat de Figueres. Aquest pla és una aposta pel turisme, per la capitalitat de Figueres, per la diversificació, per tal de promocionar la ciutat i per elaborar productes turístics de qualitat relacionats amb la gastronomia i amb la figura de Salvador Dalí, dos potencials que tenim. L'objectiu és posicionar Figueres com una destinació turística urbana i cultural de primer nivell, aprofitant atractius únics al món com el Teatre Museu Dalí o el Castell de Sant Ferran".

 

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Alfons Martínez, ha explicat que "aquest pla de Sostenibilitat Turística serà un impuls que ens ajudarà a consolidar l'estratègia turística que s'està desenvolupant a la ciutat de Figueres.  Ens ajudarà a unir en una sola oferta el comerç, el potencial cultural i gastronòmic de la ciutat."