Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Afecta tant a les donades d'alta nova, amb un descompte del 75%, canvi de nom que passen a ser gratuïtes, així com els trasllats de comptador que també es redueixen un 75% Es preveu que la tramitació sigui efectiva l'1 de febrer

Figueres rebaixarà entre el 100% i el 75% les tarifes dels comptadors d'aigua.

Davant la situació inflacionista i després de la crisi de la covid-19, l'Ajuntament de Figueres a través de l'empresa pública FISERSA que gestiona el servei integral d'aigua a la ciutat ha reduït considerablement les tarifes relacionades amb els comptadors d'aigua.

Aquesta rebaixa d'entre un 75 i un 100% del cost, suposava fins ara un cost important per les famílies i particulars a l'hora de donar d'alta, fer un canvi de nom o un trasllat d'un comptador d'aigua.

La tramitació s'ha d'aprovar per ple i es preveu que sigui efectiva l'1 de febrer

 

Les quatre modalitats tarifàries que hi ha s'han actualitzat amb els següents preus:

-          L'alta nova d'un comptador de 13 mm (el majoritari) passa de 290 euros a 72,60 euros.

-          L'alta nova social d'un comptador de 13 mm, passa de 29 euros a 7,26 euros.

-          El canvi de nom del comptador passa de 113,50 euros a ser gratuït.

-          El trasllat del comptador passa de 161,87 euros a 36,30 euros.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, destaca que "aquest ajustament en les tarifes dels comptadors d'aigua era necessari en el context inflacionista que tenim i ajudarà a les famílies de la ciutat a poder afrontar una situació complicada com l'actual. A més d'un fet de justícia eliminar un càrrec en alguns casos injust com el canvi de nom d'un comptador".

Pel conseller delegat de Fisersa Pere Casellas, "FISERSA és una empresa pública que pot oferir un bon servei públic i alhora vetllar pels interessos dels figuerencs. Això amb una gestió privada no hauria estat possible".