Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una de les novetats d’enguany és la Nit del Foc, que tindrà lloc el 27 d’abril al Parc de les Aigües i la recuperació de la Festa Charly, el dia 4 de maig a la Plaça Catalunya

Figueres presenta la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu, amb més de 100 activitats repartides en 10 dies.

Figueres ha presentat avui el programa de les Fires i Festes de la Santa Creu 2024, que tindran lloc del 27 d’abril al 5 de maig. Les més de 100 activitats estan repartides en aquests 10 dies, amb el principal objectiu que siguin unes festes dinàmiques, amb propostes atractives per a tots els públics, recuperant i donant impuls als actes tradicionals que ajuden a mantenir viva la nostra identitat.

Una de les novetats d’aquestes Fires i Festes de la Santa Creu és la Nit del Foc, que tindrà lloc el dia 27 d’abril a les 10 de la nit al Parc de les Aigües. Es tracta d’un espectacle de foc i percussió a càrrec dels Senyors del Foc de Castelló d’Empúries amb la col·laboració dels Amics dels gegants de Figueres. El públic podrà gaudir de l’espectacle amb estructures de foc i bestiari de cultura popular, així com el drac i el bou de Figueres. A més, els qui ho desitgin podran ballar sota el foc dels diferents muntatges dels diables i apropar-se a les bèsties enceses durant l’espectacle (complint les recomanacions de vestuari i protecció). Tindrà una durada de 40 minuts.

 

També es recupera la Festa Charly, que tindrà lloc el dissabte, 4 de maig a les 10 de la nit a la plaça Catalunya. Amb el lema del anys 70,  “Figueres, ja és de Nit” es reinvicarà, de nou, l'ambient nocturn a la ciutat, i tornarà l'esperit de la discoteca Charly que va funcionar al carrer Caamaño des del 1971 a l'any 2000. Van ser tres dècades viscudes per diferents generacions. Un viatge musical al passat ideal per a retrobar-se amb velles amistats.

 

 

La cultura popular també tindrà molta presència a tota la programació, la qual cosa posa en valor el teixit associatiu de la ciutat que ajuda a mantenir vives la nostra identitat i les nostres tradicions. Per aquest motiu també es dona un impuls a a les Creus de Maig, amb la implicació imprescindible de les associacions de veïns.

 

Altres actes destacats són els concerts el dia 30 d’abril a la Plaça Catalunya de Di-versiones i Hola Raffaela (tribut a la gran diva Raffaela Carrá).

 

En aquesta programació de Santa Creu 2024 no hi faltarà la tradicional trobada de puntaires, les visites guiades a l’església de Sant Pere, al subsòl de la Rambla, la rua del 600, les tradionals fires de l’1 de maig, el pilar caminant, la Fira del llibre Vell, la jornada castellera, la nit de la Cebeta, les sardanes o les competicions esportives. L’Orquestra Maravella i l’Orquestra Selvatana també seran presents a la programació d’enguany.

 

La programació de Figueres Escena també es vesteix de luxe amb una programació de gran qualitat com “Coralina, la serventa amorosa” de Carlo Goldoni i dirigida per Oriol Broggi de La Perla 29 o “Crida als ocells de colors llampants” d’Òscar Andreu. Pels més menuts també hi ha una gran varietat de propostes com ara les instal·lacions familiars que hi haurà als Jardins Puig Pujades i a la Plaça Josep Pla el dia 3 de maig, el Pony Menut (versió familiar del Pony Pisador) o espectalces de clown i màgia.

 

El parc d’atraccions, ubicat al Recinte Firal, s’obrirà del 20 d’abril al 5 de maig i que comptarà amb dues jornades inclusives (el 24 i 29 d’abril) i una jornada de preus populars (25 d’abril).

 

L’espai Jove i Familiar del Parc de les Aigües, El Rampell, acollirà la gran majoria de concerts de la programació d’enguany, amb grups com Els Catarres, el Pony Pisador, Boikot, Banda Neon o Les que Faltaband.

 

L’espectacle pirotècnic del dia 5 de maig posarà punt i final a les Fires i Festes de la Santa Creu.

 

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha ressaltat que “portem mesos treballant transversalment amb totes les àrees de l’Ajuntament i amb les entitats i associacions, per fer que aquestes Fires i Festes de la Santa Creu ens facin recuperar l’orgull figuerenc i l’estima per la nostra ciutat”.

 

Tot la programació de les Fires i Festes de la Santa Creu es pot trobar a figueres.cat/santacreu.