Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tindrà lloc el dijous 30 d'agost, a les 19 h, al Punt de Suport ubicat a la plaça Ernest Vila (Font Lluminosa), a càrrec de representants de la Comissió pel seguiment del Protocol contra les agressions sexistes i de l'entitat Ranura

Figueres ofereix una xerrada informativa sobre el protocol contra les agressions sexistes i el Punt de Suport al Festival Acústica.

L'Ajuntament de Figueres, a través de la Comissió pel seguiment del Protocol contra les agressions sexistes, ha organitzat una xerrada informativa per explicar com funcionarà el Punt de Suport que s'habilitarà per segon any durant el Festival Acústica a la plaça Ernest Vila i sobre el Protocol contra les agressions sexistes que el ple municipal va aprovar el 3 d'agost de 2017.

La xerrada, que tindrà lloc el dijous 30 d'agost, a les 19 h, al Punt de Suport ¾que s'ubicarà al costat del Punt de suport de la Guàrdia Urbana i de la Creu Roja de la Font Lluminosa¾, anirà a càrrec de representants de la Comissió pel seguiment del Protocol contra les agressions sexistes i representants de Ranura, l'entitat encarregada de l'atenció al Punt de suport del Protocol contra les agressions sexistes durant l'Acústica.

El Protocol contra les agressions sexistes per a les Fires i Festes de la Santa Creu i esdeveniments festius es va posar en marxa durant l'Acústica 2017. El document, aprovat per unanimitat, és proposta de la comissió institucional que, a través d'un procés participatiu, va consensuar un protocol d'actuació entre entitats, grups i col·lectius diversos i l'equip tècnic de l'Ajuntament.

El Protocol contra les agressions en els esdeveniments festius de la ciutat posa especial atenció en la prevenció i la sensibilització la violència del sistema patriarcal, des d'una perspectiva estructural i global. És a dir, no només aborda les agressions més visibles (les físiques), sinó totes aquelles actituds i comportaments que sovint no són reconeguts per la seva naturalització en els espais festius o l'espai públic: burles sexistes, envair l'espai personal, mirades i insinuacions no desitjades, insistir davant d'una negativa,...

Per aquest motiu, l'element principal és el Punt de Suport, un espai físic que es troba en els grans esdeveniments de ciutat on professionals en l'àmbit realitzen tasques de sensibilització entorn de la diversitat de violències masclistes, i ofereixen informació sobre els recursos, acompanyament i coordinació amb les forces de seguretat en cas de necessitat.

El protocol també proposa una campanya comunicativa que s'incorpora a la imatge gràfica i la identitat dels esdeveniments festius.