Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La voluntat és oferir un servei d’acompanyament a les persones que arriben a la ciutat i ajudar-los a fer els tràmits legals que necessitin

Figueres obre el punt d’atenció i suport a les persones refugiades ucraïneses.

 

Figueres ha obert un punt d’atenció i suport a les persones refugiades ucraïneses amb la voluntat de d’acompanyar-los un cop arriben a la ciutat. L’objectiu, oferir-los acompanyament a l’hora de fer els tràmits legals com ara la tramitació de la targeta sanitària, el permís de residència, la regularització del permís de persona refugiada entre altres, els tràmits d’empadronament o d’escolarització entre altres.

 

De moment s’han atès a la ciutat un centenar de persones de recent arribada. S’està treballant en oferir a partir de la setmana que ve reunions informatives grupals.

 

El punt d’atenció i suport està situat a la plaça de l’Església, 6 i l’horari d’atenció al públic és de les 9.30h a les 14.00h.

 

Aquesta és una de les mesures que s’han posat en marxa a la ciutat. També s’ha creat el Comitè de Coordinació per la situació a Ucraïna. Està format per l'Ajuntament de Figueres (amb les àrees de Guàrdia Urbana, Serveis Socials, Nova Ciutadania), la Fundació Salut Empordà, Càrites, Creu Roja, Col·legi d'Advocats i membres de la comunicat ucraïnesa i amb la participació de la Generalitat.

L'objectiu és coordinar la possible arribada de persones refugiades a la ciutat així com donar suport al poble ucraïnès amb la recollida de material humanitari i altres accions com en la recollida de material.