Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’han donat a conèixer els guanyadors del Premi d’Experiències Educatives, convocat per l’Ajuntament de Figueres, el Premi d’Articles Periodístics, que promou l’Ajuntament de Palafrugell, i el Premi de Narrativa Curta, que organitza l’Ajuntament de Begur

Figueres lliura els Premis d’Educació Josep Pallach.

Aquest dissabte s’ha fet l’acte de lliurament del Premis d’Educació Josep Pallach, a l’auditori dels Caputxins. L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Begur, Gemma Coll, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó i Josep M.Soler, president de la Fundació Josep Pallach.

 

 

L’acte va comptar amb una conferència del senyor Joan Sarramona, catedràtic emèrit de la UAB i creador dels Premis Pallach l’any 78, que va parlar sobre l’educació, els valors de Pallach i com ha afectat i canviat la pandèmia l’educació dels més menuts.

 

Guanyadors Primer premi ex aequo Premi d’Experiència Educatives:

-Escaping War, de l’Institut Vall de Llémena, presentat per Faló Garcia i Pallejà, Xavier Cortina Sagredo i Neus Heras Navarro.

- Curtvalortratge de l’Escola Mansuet, presentat per Anna Grabalosa Gandara, Anna Pérez Ibáñez, Loreto Pérez García i Laura Prat Cobo.

 

Guanyador Premi Articles Periodístics sobre la transversalitat educativa:

-Escola Catalana: cap a on?, de Joan Serra Capallera.

 

Guanyador Premi de Narrativa Curta:

-Aparents contradiccions, d’Oriol Pagès Soler, alumne de 2n de batxillerat de l’Institut Vicens Vives de Girona

 

 

Els Premis Josep Pallach són un acte també de reconeixement a Pallach

 

Josep Pallach era un polític i pedagog figuerenc, un home d’ideals profundament democràtics, obligat punt de referència en qüestions socials, que provocava constantment el debat en les seves classes i fora d’elles, conscient que amb això ajudava a reflexionar i a comprometre’s en l’educació i el país.