Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres continua amb l'aplicació de polítiques per a la millora socioeconòmica a la Marca de l'Ham i al centre històric. Amb la voluntat de continuar amb les iniciatives executades des del 2008, l'àrea de Promoció Econòmica municipal ha obtingut una subvenció de 511.033,02 euros del

Entrant al detall, el programa inclou formació professionalitzadora amb un curs de jardineria, horticultura ecològica i manteniment per a 12 alumnes. Pel que fa a les accions ocupacionals s'han previst 25 contractacions laborals que es reparteixen de la següent manera i són per actuar als dos barris: 10 contractes per al condicionament i millora d'espais públics; una persona encarregada de la dinamització econòmica i comercial; 10 contractes de jardineria i manteniment; 3 persones per ajudar a la neteja dels espais públics; i, finalment, un contractes corresponent a la direcció de tot el programa.

El regidor de Promoció Econòmica, Manuel Toro, destaca "la continuïtat en el temps de les actuacions de millora als barris de la Marca de l'Ham i centre històric, demostra que es tracta d'un pla a mitjà i llarg termini del Govern municipal i que tenim la voluntat que s'allargui com a mínim fins al 2018. Més enllà de pedres i espai públic, ens preocupen les persones, que es formin i millorin la seva situació socioeconòmica, però també que tinguin cura de l'espai que comparteixen amb la resta de veïns".

L’alcaldessa Marta Felip, recorda la importància d’invertir tant en la millora del centre històric com als barris, que “és on hem de posar més recursos tant materials com humans.”

Els objectius específics del pla són, a més de fomentar la inserció sociolaboral i millorar l'ocupabilitat reorientant itineraris professionals, potenciar la formació com a eina bàsica de millora i desenvolupament ciutadà, el foment de la diversificació de l'activitat econòmica i, lògicament, la millora de l'espai urbà i qualitat de vida de tots els veïns.

En el moment de redacció del pla en aquests barris figuerencs hi havia censats un total de 4.997 ciutadans, repartits en 2.682 al centre històric i 2.315 a la Marca de l'Ham.