Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es reforça i s'intensifica el servei de neteja a cada centre, s'ha cedit material per fer separacions als patis i s'adaptarà la mobilitat depenent de cada escola a les hores d'entrades i sortides per evitar aglomeracions i mantenir la distància de seguretat

Figueres inicia l'operatiu per un inici de curs escolar segur  .

L'Ajuntament de Figueres ha explicat avui les mesures per l'inici del curs 2020-2021 que comença dilluns. Des del consistori s'ha fet un esforç perquè aquesta tornada a l'escola sigui una tornada segura i el més normal possible. S'ha fet un esforç per posar al dia els equipaments i adaptar-los a la nova realitat, estant en contacte constant amb els centres educatius per conèixer les seves necessitats i les seves demandes.

 

Per una banda, s’augmentarà el servei de neteja a tots els centres, amb una persona de reforç diari per centre, per garantir les desinfeccions i serveis necessaris que marquen els protocols i per fer una desinfecció constant de tots els espais sensibles de contagi. S'han fet desinfeccions als patis, als materials, s'han proporcionat dispensadors de gel hidroalcohòlic i s'ha cedit als centres escolars tanques de plàstic o cintes separadores per fer separacions als patis dels centres per a les hores d’esbarjo. 

 

L'Ajuntament de Figueres ha posat a disposició de tots els centres educatius espais  municipals per si és necessari habilitar-los com a espais educatius.

 

També s'han pres mesures perquè les entrades i les sortides als centres escolars siguin segures i es pugui mantenir la distància de seguretat, evitant aglomeracions en aquestes hores punta. S’adaptarà, depenent de cada centre, la mobilitat del trànsit als centres educatius que ho requereixin per fer que els accessos siguin segurs.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que "aquest és un curs escolar atípic, hem passat mesos complicats i ara no podem abaixar la guàrdia. Des de l'Ajuntament hem fet un esforç perquè la tornada a l'escola sigui segura i el més normal possible".

 

Per la seva banda, el regidor d'Educació, Josep Alegrí, ha dit que "els pares i mares facin confiança a les escoles, ja que aquestes s'han adaptat i son espais segurs".

 

 

Actuacions per centres

Escola Pallach

Reforçar la seguretat de l’entrada del Carrer dels Fossos amb Carrer dels Monjos amb New Jersey el carrer Monjos per ampliar el voral dels vianants.

Diferents actuacions d'obra i reparació de les finestres.

 

La Salle

Atès que tots els accessos a aquesta escola son pel carrer dels Fossos i les voreres son estretes, per evitar aglomeracions de persones s’habilitaran estacionaments frontals a les entrades com a zones peatonals tant a la part de la façana de l’escola com a l’extrem del pàrquing dels Fossos (4 estacionaments). S’acotarà mitjançant new jersey.

 

Escola les Escolàpies

L’entrada a l’escola pel carrer Peralada pot causar moltes aglomeracions de persones i vehicles alhora, per això, la millor mesura és tallar el carrer i desviar la circulació de vehicles cap el carrer Sant Rafel mitjançant una tanca i així quedarà tota la zona habilitada com a zona peatonal.

 

Escola Parc de les Aigües

Es tallarà el carrer Puig Neulós mitjançant dues pilones abatibles per evitar les aglomeracions i per evitar la circulació i l’estacionament incorrecte de vehicles.

 

 Escola Pous i Pagès

Treballs de pintura en diferents espais de l'escola

 

Escola Sant Pau

Instal·lacions de piques rentamans a dins de les aules i petites intervencions en diferents espais

Reparació de l'escomesa de gas

Treballs pintura en diferents espais

No té problemes d’accés i aglomeracions a les entrades i sortides.

 

Llar infants el Pins

Reforma de la cuina

Realització de separacions en diferents espais del jardí

 

 Escola M Angels Anglada

Diverses actuacions d'obra i reparació de les obertures d'alumini.

 

Escola Carme Guasch

Pavimentació amb formigó de la zona del patí per tal d'adaptar un altre accés a l'escola.

 

Escola Salvador Dalí

Reposició de fonts i mobiliari del pati.

 

Escola Joaquim Cusí

Portal per accedir al pati des del carrer de Ponent

 

Institut Narcís Monturiol

Com que l’entorn del centre es troba en obres, els autobusos del Consell Comarcal de transport escolar no pararan exactament davant del centre.