Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Divendres 15 d'octubre, amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional es farà una taula rodona amb diverses expertes i activistes.

Figueres habilitarà un espai al cementiri per al dol perinatal.

Des de l'Ajuntament de Figueres es vol donar visibilitat al Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional i per aquest motiu s'han presentat dues iniciatives.

S'habilitarà un espai pel dol perinatal al cementiri de Figueres. Serà un lloc on totes les famílies que han patit aquesta pèrdua puguin recollir-se i mostrar el dol. S'hi podrà trobar una bassa amb còdols d'alabastre que permet dipositar records individualitzats, però comuns; una placa d'alabastre gravada com un finestral en la paret on per la qualitat translúcida i la perforació passaran els rajos del sol del matí, un banc de forma còncava, que abraci les persones que s'hi asseuen acompanyat d'un cirerer d'arboç amb fruits visibles en la tardor i d'un arbust lineal, aranger de Mèxic, amb floració de tardor que delimita la intimitat de l'espai.

També s'ha presentat la taula rodona que tindrà lloc el divendres 15 a les 17.00 h a l'auditori dels Caputxins. Comptarà amb la participació de; Bàrbara Julbe, periodista i escriptora del llibre "Quan floreixin els ametllers", Maria Sàbat, psicòloga perinatal, Letícia Hernández i Carolina Ballesta de l'associació A Contra Cor i Agnès Lladó, Alcaldessa de Figueres.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó expressa " Volem adequar un espai on les famílies que estiguin passant per aquest dol tinguin un lloc de trobada i on poder fer l'acompanyament durant aquest procés. El dol perinatal es viu de manera silenciada, és un tabú en la nostra societat, amb aquesta iniciativa volem fer un acte de reconeixement social, per això és tan important habilitar un lloc on les famílies puguin recordar els seus éssers estimats."