Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres promou una línia de descomptes per als abonaments en tren d'alta velocitat per a joves universitaris.

· Si ets estudiant universitari o curses estudis superiors de teatre, música o dansa,
· Si estàs matriculat de com a mínim 45 crèdits,
· Si et desplaces cada dia amb tren per anar i venir de Girona o Barcelona,

 ....aquesta oferta t'interessa.

L'Ajuntament et bonifica un 30% del preu de la "Targeta Plus 10 Estudiants", que ja compta amb un 20% de descompte respecte el preu estàndard. D'aquesta manera, els trajectes diaris a Girona o Barcelona amb tren d'alta velocitat et surten a meitat de preu.

Això et permet l'obtenció a preu reduït d'un màxim de quatre títols de viatge "Targeta Plus 10 Estudiants" cada mes.

Per fer-ho efectiu has d'anar a Viatges Viñolas de Figueres (c/ Rutlla 23-25. Telèfon 972671277) i sol·licitar l'oferta. El primer cop que hi vagis, caldrà que presentis la documentació següent: fotocòpia del DNI, un volant d'empadronament (on consti que estàs empadronat com a mínim des de setembre de 2014) i còpia del full de matrícula que acrediti el mínim de 45 crèdits.

Tens preguntes? Et donem respostes...

FAQs

- Estudio en un centre d'estudis superiors on el còmput de càrrega lectiva no es fa per crèdits. Puc accedir a aquesta ajuda?
Sí, només necessites que el centre emeti un certificat en el qual consti que t'has matriculat de com a mínim el 75% de la càrrega lectiva per curs que preveu el pla d'estudis del propi centre.

- Puc gaudir de l'oferta si només agafo el tren el cap de setmana?
No. L'oferta està pensada per a estudiants que agafen el tren diàriament i que fan vida a Figueres.

- Quina caducitat té aquest títol?
Doncs a diferència de l'abonament estàndard de 10 viatges del tren d'alta velocitat que té una vigència de 8 dies, l'abonament per universitaris la té de 10 dies.

- Puc gaudir de l'oferta si no estic empadronat/ada a Figueres?
No. Aquesta acció depèn directament de l'Ajuntament de Figueres i en poden gaudir les persones empadronades a la ciutat.

- Puc comprar només un abonament de 10 viatges al mes?
Sí. No hi ha un mínim però sí un màxim de 4 al mes. Combina-ho segons les teves necessitats.

- Quants diners estalvio amb aquesta oferta?
Aquesta oferta suposa un estalvi mig de 45,7€ al mes en el trajecte a Girona i de 140€ al mes en el de Barcelona amb el supòsit que es comprin quatre abonaments al mes.

- L'oferta és vàlida per a altres títols de viatge de Renfe com l'"Abonament Plus 30/50"?
No, perquè aquesta oferta no disposa de descompte per a estudiants. Des de l'Ajuntament hem volgut bonificar aquells títols de transport que ja contemplen descomptes per a estudiants per tal que l'impacte sobre el preu final que en paguin els beneficiaris sigui el més alt possible.

- L'oferta és vàlida per als trens de mitja distància?
No. De moment no hem trobat la fórmula per aplicar aquests descomptes directes en els abonaments d'altres trens que no siguin els d'alta velocitat.

- Per què aquesta promoció només hi és per a trens d'Alta Velocitat?
L'Ajuntament de Figueres vol que els nostres universitaris puguin gaudir de bons serveis i d'una bona qualitat dels mateixos. El temps de desplaçament de Figueres a Girona és de 14 minuts i de Figueres a Barcelona de 55, amb la qual cosa el temps de desplaçament pot garantir que el nostre talent és quedi a la ciutat i que tots ens en beneficiem. Al cap d'un any de la seva posada en marxa, la connexió Figueres–Barcelona és utilitzada per 385.604 viatgers i la de Figueres-Girona per 41.424 viatgers, amb 13 serveis diaris que connecten aquestes ciutats des de les 6.30 h del matí fins les 21.40 h (hora de sortida de Girona, de l'últim tren que connecta amb Figueres). 
Figueres és el primer municipi de l'Estat on el seu ajuntament ha demanat una promoció a RENFE pels seus universitaris i aquesta és la primera fórmula amb un termini de posada en marxa viable a curt termini. Confiem que aquest primer vincle pugui ser la llavor per fomentar més avantatges per a tots.