Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’ha analitzat l'estat de 23 plataners i es procedirà a replantar nous exemplars

Figueres detecta en un estudi 6 plataners en mal estat i risc de caiguda a l’Avinguda Perpinyà.

L’Ajuntament de Figueres va realitzar un estudi l’octubre de 2023 el qual ha determinat que l'estat de 23 plataners de l'Avinguda Perpinyà de la ciutat presenten un perill per als vianants i els veïns si cauen a la via pública.

 

De tots els arbres  analitzats s'han detectat 6 exemplars en molt mal estat.  Un d'ells era un plataner que ja estava mort. S’ha talat i els altres 5 seran talats en els pròxims dies, els quals l’estudi realitzat ha determinat que estan buits per dins, alguns fins i tot tenen nius de coloms en el seu interior i presenten un alt risc de caiguda.

 

El primer exemplar talat, a l'inici de l'Avinguda Perpinrà, estava mort i presentava un risc per a la seguretat de les persones. Els altres 5 exemplars es troben en mal estat, buids per dins, alguns amb nius de coloms en el seu interior, i  amb alt risc de caiguda. Quan es retirin els exemplars talats, es procedirà al replantament amb nous exemplars. També s’estan analitzat les palmeres i altres arbres que hi ha a diferents zones de la ciutat.

 

La regidora de Serveis Urbans, Carme Martínez ha explicat que “la nostra prioritat és la seguretat de les persones. Talar un arbre és l’última de les opcions però davant els informes dels tècnics no podem córrer riscos”.