Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Figueres obrirà el proper 20 de setembre la convocatòria de la 3a edició del concurs fotogràfic de meteorologia Ferran Pou, amb la incorporació d'una nova categoria: Fenòmens meteorològics a Figueres a les tres categories temàtiques ja establertes, com a principal novetat.

Figueres convoca la 3a edició del concurs fotogràfic de meteorologia Ferran Pou.

El concurs, que pretén difondre i compartir la meteorologia a través de la fotografia, finalitzarà el 18 de novembre.

El concurs fotogràfic Ferran Pou està obert a tothom, resident a qualsevol lloc, i la inscripció és gratuïta. Les fotografies presentades hauran de ser inèdites i fetes al període entre l'1 de gener de 2015 i el 18 de novembre de 2016. Cada participant podrà presentar un màxim de tres fotografies, i només podrà rebre un premi, excepte que també resulti premiat per la votació del públic.

En l'edició d'enguany, el concurs s'estructura en quatre categories: Fenòmens meteorològics, per a fotografies que mostrin qualsevol fenomen meteorològic i hagin estat fetes a qualsevol lloc; Meteorologia, aigua i territori, per a fotografies que mostrin l'estret lligam entre meteorologia, aigua i territori-persones; Tramuntana, on s'hi podran presentar fotografies que mostrin qualsevol referència a la tramuntana com a element identitari de l'Empordà; i Fenòmens meteorològics a Figueres, la nova categoria que engloba fotografies que mostrin qualsevol fenomen localitzat a Figueres.

En el marc de l'ús creixent de les xarxes socials, també es proposa, com en l'edició anterior, la categoria especial Instagram/Twitter, a partir de la qual es podrà participar mitjançant l'ús de la telefonia mòbil i les corresponents apps d'aquestes xarxes socials, amb imatges que mostrin qualsevol de les quatre categories anteriors (Fenòmens meteorològics, Meteorologia, aigua i Territori, Tramuntana i Fenòmens meteorològics a Figueres).  Per aquesta categoria especial, es podran publicar un màxim de 3 fotografies amb l'etiqueta #concursmeteofigueres2016, amb el títol i el lloc de presa.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, assegura que amb aquesta tercera edició, el concurs es consolida com un referent del gènere. "L’any passat ja es van rebre treballs d’arreu, de procedències molt llunyanes, i ens agrada que sigui així. Però enguany hem volgut incorporar una categoria específica dedicada a Figueres, des d’on Ferran Pou observava, i encetar una col·lecció que reculli detalls de la ciutat o en quedi palès el perfil amb tots els contrastos que el temps ens regala”.

El concurs fotogràfic se celebra en memòria de l'entranyable meteoròleg figuerenc Ferran Pou, que va morir l'any 2013. La seva dedicació, rigor i perseverança en la feina diària de recollida de dades i d'interpretació del temps de Figueres i de l'Alt Empordà el van dur a ser un dels observadors i divulgadors meteorològics més importants del país.

Es poden consultar les bases completes del concurs i el procediment per participar-hi al següent enllaç: www.figueres.cat/concursferranpou