Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'acord s'ha produït en els termes plantejats per Fisersa i l'Ajuntament des de l'inici, sense cessions, no s’ha acceptat el conveni unitari il·legal que pretenia CO.BAS.

Figueres celebra el final de la vaga d'escombraries però considera que ha estat una vaga política que pretenia evitar la internalització i la millora .

 

Figueres celebra la desconvocatòria de la vaga de neteja viària i recollida d'escombraries però considera que aquesta ha estat una vaga política, que pretenia evitat la internalització del servei de neteja viària i la millora del servei de recollida, i que ha afectat durant 10 dies la ciutat.   

 

L'acord s'ha produït, pel que fa a neteja viària, en els termes plantejats per Fisersa des de l'inici: la negociació relativa a neteja viària es va fer en el marc del conveni col·lectiu de Fisersa i es va aprovar recentment amb la RLT dels treballadors de neteja viària.

 

Les negociacions dels treballadors de recollida s’han fet amb la seva empresa Ecoserveis.  L'acord a ECOSERVEIS contempla una renovació del conveni que inclou millores salarials i de condicions laborals, amb un increment del sou seguint l'evolució de l'IPC, del 4% aquest any, i un complement de 150 euros per a 9 treballadors d’ECOSERVEIS que treballen els diumenges.

Tal i com es va exposar en tot moment ha decaigut la pretensió del Sindicat CO.BAS d’estendre l’àmbit del conveni als treballadors del servei de neteja viària que presten els seus serveis a FISERSA des de fa 15 mesos.

 

L'empresa pública Fisersa no cobrarà als contribuents l'import dels dies que hi ha hagut vaga.

 

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha dit que "celebrem que aquesta situació de conflicte hagi acabat i que els ciutadans de Figueres no hagin de patir més aquesta situació"

 

El conseller delegat de Fisersa i Vicealcalde, Pere Casellas, ha explicat que "Hem posat per davant el servei als ciutadans i Fisersa no s’ha mogut d’on era. Amb la municipalització millorem el servei, els recursos i el control de la neteja. I no ens podem permetre renunciar-hi. ”