Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprofitant la celebració de la seva primera dècada d’existència, organitzarà dues grans exposicions col·lectives que recuperaran algunes de les peces més rellevants que s’han pogut veure al llarg de les 9 edicions anteriors

Empordoneses 2019 homenatja la seva pròpia comunitat en la desena edició.

Avui s’ha presentat al Museu de l’Empordà la desena edició del cicle expositiu Empordoneses. A la roda de premsa s’ha comptat amb la presència de Jordi Masquef, Alcalde de Figueres; Enric Gironella, conseller comarcal de Cultura; Eduard Bech,
director del Museu de l’Empordà; Pilar Farrés, coordinadora d’Empordoneses; Enric Tubert, comissari del cicle; Josep Maria Joan, director del Museu del Joguet de Catalunya i Sara Salip, representant dels instituts de Figueres.

El cicle Empordoneses, com sempre, tindrà un fil conductor, la peculiaritat d’enguany, però, serà que aprofitant la celebració de la seva primera dècada d’existència, organitzarà dues grans exposicions col·lectives que recuperaran algunes de les peces més rellevants que s’han pogut veure al llarg de les 9 edicions anteriors, de manera que l’espectador pugui, en una sola visita, fer-se una idea de la importància i magnitud del que ha significat el cicle.

Les dues exposicions col·lectives duran per títol La Comunitat i es faran durant el juliol- agost a la Casa Empordà (antic Escorxador) de Figueres, i a la tardor, a la sala d’exposicions de Ca l’Anita de Roses, i en totes dues es mostraran peces distintes. Tal com explica Enric Tubert, curador del cicle “es tracta d’aconseguir un conjunt d’obres que sigui representatiu tant de la varietat de temes proposats en les nou edicions anteriors, com de les tècniques i els formats, sense oblidar la paritat de gènere. Però sobretot, volem posar en valor la comunitat que s’ha aplegat al voltant d’Empordoneses (artistes, tècnics, patrocinadors i públic) la qual actua com una veu crítica davant certs problemes del món contemporani. I serà en homenatge d’aquesta comunitat que presentarem una instal·lació que serà la única peça de nova creació a totes dues exposicions col·lectives”.

Crida a fotografiar-se!

Empordoneses vol, per celebrar el seus 10 anys de vida, fotografiar a tots els artistes, tècnics i col·laboradors, que han format part en alguna de les 9 edicions anteriors. Per tal d’aconseguir-ho organitzarà dues sessions fotogràfiques a l’espai públic. Aquestes són les dates per a tots els que vulguin participar:

 Divendres 22 de març: Sessió fotogràfica a la Biblioteca Municipal de Figueres
Carles Fages de Climent. De 12 a 14.30 hores i de 19 a 20.30 hores.

 Divendres 3 de maig: Sessió fotogràfica al Museu de l’Empordà durant les Fires
de la Santa Creu de Figueres. De 17 a 20 hores.

Més exposicions  

A banda de les dues grans mostres col·lectives no faltaran altres propostes de petit i mitjà format per complementar el cicle:

 El Divendres 5 d'abril, el Museu de l'Empordà organitzarà una activitat amb estudiants de primària de la comarca al voltant de l’obra d’Ángeles Santos, el resultat de la qual es podrà veure fins passat Fires de la Santa Creu de Figueres.

 Durant el mes de juny, el Museu del Joguet de Catalunya, exposarà una instal·lació fotogràfica obra d’Àngel Reynal.

 I al juliol-agost, el ja habitual duet format per l’escriptora Mercè Cuartiella i l’il·lustrador Abdón Jordà, duran un dels seus grafits a la façana de la Biblioteca Municipal de Figueres Carles Fages de Climent.