Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquesta setmana ha començat la instal·lació, fora del terme municipal, dels cartells que indiquen la prohibició del pas de camions de més de 5,5 tones per Figueres. En total s&rsqu...

Demà es començaran a col·locar disset senyals més dins el terme municipal amb l’objectiu d’indicar la prohibició, però també permetent l’accés dels camions autoritzats que es dirigeixin als polígons industrials de Figueres, el seu entorn o empreses. Una senyalització que també servirà per guiar els camions fora de la ciutat, i cap a les vies importants, un cop abandonin els polígons.

Les sancions per als conductors de vehicles que se saltin la prohibició seran 98 de euros -tal i com es preveu l’article 52 de l’actual Ordenança Municipal- i es començaran a aplicar a partir de l’octubre. Fins llavors, i un cop instal·lades tots els cartells, la Guàrdia Urbana de Figueres realitzarà una campanya d’informació i sensibilització.

L’alcaldessa Marta Felip es mostra “satisfeta per la culminació d’un projecte amb el que hi hem treballat molt i des de fa temps. Les converses directes mantingudes amb els responsables de carreteres de Foment van ser molt productives des d’un principi, cosa que s’ha d’agrair. Ara arriba el moment per fer pedagogia entre conductors, empreses de transports o als mateixos polígons de Figueres i entorn”.

El cost de la senyalització i la seva instal·lació ha estat de 13.001 euros i ha anat a càrrec de l’Ajuntament de Figueres. Agents de la Guàrdia Urbana informaran de les novetats a les empreses que tinguin o rebin camions de més de 5,5 tones, uns vehicles que hauran de tramitar una autorització municipal per poder circular fins als seus destins dins el terme municipal.