Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els policies han efectuat un dispositiu al barri del Culubret on han detectat que hi havia 19 connexions fraudulentes a la xarxa elèctrica

Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Figueres han detingut 4 persones i han localitzat tres plantacions de marihuana .

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius i de la Brigada Mòbil, juntament amb efectius de la Guàrdia Urbana de Figueres, han realitzat avui un dispositiu al barri del Culubret de Figueres.

L’operatiu policial s’emmarca dins els dispositius conjunts amb la Guàrdia Urbana de Figueres i els tècnics de Fecsa-Endesa, que es realitzen periòdicament per tal de detectar defraudacions de fluid elèctric, plantacions de marihuana en habitatges i altres il·lícits penals.

Durant el dispositiu s’han inspeccionat un total de 97 habitatges i s’han detectat 19 fraus, els responsables dels quals seran denunciats com a presumptes autors d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A més, també s’han fet entrades en tres domicilis, concretament, dues al carrer Francesc Gimeno i una tercera al carrer Major. En aquests domicilis hi havia plantacions de marihuana i en total s’han comissat 636 plantes, 41 transformadors i 41 focus.

Finalment la Unitat d’Investigació de Figueres ha detingut quatre persones, d’entre 23 i 54 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, com a presumptes autores d’un delicte contra la salut pública, a més del delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que els tres habitatges tenien la connexió elèctrica fraudulenta.

Es dóna la circumstància que un dels detinguts tenia una ordre de crida, cerca i ingrés a presó, emesa per un jutjat de Figueres.

El vicealcalde i regidor de Seguretat Pere Casellas ha agraït la implicació de Guàrdia Urbana i Mossos. "La voluntat d'aquest govern és combatre aquestes accions il·legals que provoquen talls de llum que afecten els veïns del barri".

L'alcaldessa Agnès Lladó ha qualificat la situació d'insostenible i ha reclamat la complicitat de totes les administracions i la generositat de tots els membres del consistori per a poder solucionar aquest problema al barri "cal un pacte de ciutat". Lladó ha afegit que "és molt important garantir el benestar de tots els veïns i, especialment, el dels usuaris de la residència geriàtrica Els Arcs que també han patit aquests talls de llum".

Els dispositius es continuaran realitzant periòdicament per tal de garantir el normal funcionament de la xarxa elèctrica i la seguretat de les persones veïnes del barri.

Els detinguts, tres dels quals tenen antecedents, passaran les properes hores a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.