Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei de Creació d'Empreses de l'Ajuntament de Figueres ha registrat durant els primers mesos d'aquest 2014 un fort augment en la seva activitat, sobretot, pel que fa a les persones que s'hi han adre&cced...

Analitzant d'altres serveis com els de l'elaboració d'un Pla d'empresa o assessorament específic en àmbits com el màrqueting o les noves tecnologies, durant el mateix període, 45 persones han realitzat la seva consulta. Aquestes sessions estan dirigides i impartides per consultors professionals de diversos sectors.

D'altra banda, pel que fa a la formació, aquest 2014 s'han organitzat sis sessions formatives, entre cursos de creació d'empreses i seminaris. En total hi han participat 105 persones.

Suport als emprenedors
Un altre dels eixos principals de les accions que s'impulsen des de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres és l'aposta per l'emprenedoria. Els Premis Emprenedors de l'Alt Empordà que enguany han arribat a la seva sisena edició en són un exemple.

El primer tinent d'alcalde, Manel Toro, afirma que els candidats d'aquest any “han posat de relleu l'empenta de la nostra gent i hem pogut conèixer uns projectes que, en alguns casos, avui en dia ja són realitats”. Toro recorda que els emprenedors compten “amb la col.laboració i assessorament del Servei de Creació d'Empreses de l'àrea de Promoció Econòmica de Figueres”.

Els guanyadors de la mostra han estat: Imma Serra i Xènia Semis (Rita Row) a la categoria Emprenedors; l'Institut Olivar Gran (Poseidon's Bar) a la categoria Idea de Negoci i la Cooperativa Agrícola de Garriguella a la categoria Línia Innovadora de Negoci. Els emprenedors Anna Reixach i Frederic Carbó, de l'empresa Picaunamica, han estat reconeguts com a Joves Empresaris 2013 per l'impuls que han donat al sector de la restauració obrint diversos locals a Figueres durant els darrers anys.

Aquest certamen està organitzat, conjuntament, per l'Ajuntament, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, l'Associació de Joves Empresaris de Girona (AJEG), el Setmanari de l'Alt Empordà i el Fòrum Imagina.