Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La ciutat de Figueres ha preparat diferents actes relacionats amb la Diada de Sant Jordi, que se celebra demà dimarts. Els actes però comencen avui amb una novetat: la Revetlla de...

Els responsables de l'equipament cultural s'avancen unes hores a la diada amb la següent programació: 

- 18 h. Tots a taula. Hora del conte espectacle conduïda pel cantant Marc Parrot i la il·lustradora Eva Armisén, que parteix del conte amb el mateix títol sobre els hàbits del menjar en la mainada. Marc Parrot interpreta les sis cançons del llibre disc i Eva Armisén reprodueix les il·lustracions en directe.

- 20.30 a les 22 h. Brindis literari. La Biblioteca convida els autors locals que han publicat entre Sant Jordi 2012 i Sant Jordi 2013 a fer una trobada i un brindis amb els lectors. Organitzat per l’Ajuntament de Figueres i la Biblioteca Fages de Climent, amb el suport de Caves Castell de Peralada i Musical Vivaldi.Pel que fa al
dia de Sant Jordi, prop d'un centenar de parades ompliran la Rambla de llibres i flors. Amb l'objectiu de millorar la seguretat i comoditat dels visitants i dels mateixos paradistes, l'Ajuntament ha decidit ampliar l'espai destinat a les parades, ocupant els carrers que envolten la Rambla així com les placetes les dues placetes. Una decisió que reduirà la presència de parades al bell mig del passeig central de la ciutat. 

Activitats 23 d’abril. 
Placeta baixa de la Rambla

· Parada de venda de publicacions de l’Ajuntament de Figueres
-De les 18 a les 19 h: Mariona Seguranyes, autora del darrer volum de la Col·lecció Juncària La mirada persistent. Història de la pintura a Figueres 1892-1960, signarà exemplars del seu llibre.

· Parada de l’Oficina de Català de Figueres i el Servei Comarcal de Català de l’Alt Empordà
-Al llarg de tot el dia, Fira d’intercanvi de llibres en català. Tastets de conversa de Voluntariat per la llengua. “Prova de ser voluntari, t’agradarà”. Actuacions dels alumnes de l’Aula Municipal de Teatre Eduard Bartolí.
-A les 11 h, presentació de l’itinerari concurs “Coneix el comerç” per descobrir la història dels espais comercials més emblemàtics de Figueres. Organitzat per l’Oficina de Català de Figueres i el Servei Comarcal de Català, en col·laboració amb Comerç Figueres, les àrees de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i de l’Ajuntament de Figueres i tots els museus de la ciutat.
-A les 11.30 h, lectures de textos de Salvador Espriu.
-De les 12 a les 13 h i de les 17 a les 18 h, “L’Empordà llegit, l’Empordà sentit”, lectura de fragments literaris sobre l’Empordà. En col·laboració amb Brau Edicions.
-A les 18.30 h, lectura de textos de Salvador Espriu.
-A les 19 h, “A tota veu”, lectura de poesia organitzada per Òmnium Cultural de l’Alt Empordà.

Plaça de l'Ajuntament
A les 20 h, audició de sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí.
Organitza: Foment de la Sardana Pep Ventura.