Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha fet balanç dels efectes de la llevantada a la ciutat d'aquest cap de setmana.  En una roda de premsa aquesta tarda a l0alcaldia, Felip ha detallat punt per punt to...

Un llistat que detallem a continuació:

Rambla

· Ahir al vespre van finalitzar els treballs de construcció del mur de contenció provisional a l'esvoranc de 40 m2 de la Rambla. Objectiu: assegurar la part de calçada que havia quedat penjant. Aquest matí els tècnics municipals han accedit a l’interior de la riera i s’ha comprovat que els danys no han arribat als fonaments dels edificis de l’entorn. A més, també s’ha comprovat que, més enllà d’un diàmetre de 3 metres a l’entorn de l’esvoranc, NO hi ha desperfectes. Per aquest motiu s’ha reduït la zona de seguretat de vianants a l’entorn del forat; s’ha obert només per als veïns la vorera sud; i s’ha obert al trànsit rodat la part baixa de la Rambla (accés dels carrers Nou i Monturiol) i el vial NORD. El vial SUD es mantindrà tallat a la circulació. El mercat de Nadal, també afectat per l’esvoranc, es traslladarà a la part alta de la Rambla.

Encara en relació al passeig figuerenc, l’empresa Fisersa va realitzar la última revisió i neteja a la riera Galligans, inclosa la Rambla, el passat 7 de novembre. La riera estava en perfecte estat, circumstància que confirma que l’episodi de pluges ha estat excepcional.

Pel que fa afectacions particulars: des de l'Ajuntament de Figueres posa a disposició dels ciutadans una persona especialitzada en sinistres per resoldre totes les consultes relacionades amb les assegurances i els danys ocasionats per la llevantada. L'atenció es farà de demà a divendres, de 10 a 14 hores, a l'OMAC (avda Salvador Dalí, 107).

Encara amb afectacions a particulars, Endesa ha informat d’una averia al transformador del carrer González de Soto per entrada d’aigua durant el dia d’ahir. Averia que es va solucionar instal·lant generadors per donar electricitat a les cases de l’entorn.

ALTRES AFECTACIONS PÚBLIQUES:
· Cementiri municipal:
encara ara s’està bombejant aigua. Pendent de valoració de danys en la jardineria i arbres.

· Estadi Albert Gurt: Important despreniment de pedres, afectant la pista d’atletisme.

· Centres educatius: Escola Anicet de Pagès, la més afectada i encara sense data d’obertura. Es treballa per treure l’aigua acumulada. Ha caigut un mur perimetral. Llar d’infants Lilaina i Institut Olivar Gran demà ja obriran portes. L’escola Salvador Dalí té dues aules afectades i part de la cuina i el menjador, però avui ha obert amb normalitat.

També destacar algunes inundacions a la Biblioteca Fages de Climent, al Casa Empordà, a La Cate i al Teatre Municipal el Jardí.

Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer: baixos inundats, però no es tanca. L’activitat de l’Escola Oficial d’Idiomes es fa amb normalitat. La mateixa situació pel Centre Cívic de la Marca de l’Ham.

Per acabar, informar que es manté el pla de Protecció Civil activat en emergència. Tot i que no s’esperen més pluges, la tramuntana podria provocar problemes en l’arbrat públic, degut a que el terra encara és moll i tou per l’aigua acumulada. Per tant, demanem precaució als ciutadans i ciutadanes; no obstant això, l’Ajuntament tancarà alguns punts de parcs públics com ara el parc Bosc.