Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres formaven part dels fons particular de la família.

Biblioteca de Figueres incorpora una col·lecció de revistes dels anys setanta d’Eduard Puig Vayreda.

Oriol Puig Bordas, fill de l’enòleg, polític i articulista Eduard Puig Vayreda (Figueres, 1942-2018) ha fet donació a la Biblioteca Fages de Climent d’algunes publicacions periòdiques de la biblioteca personal del seu pare.

El donatiu inclou la col·lecció completa de la publicació agrícola Agro Pirelli (1970-1976), de la qual Puig Vayreda en fou el Director Tècnic. Però també alguns números de publicacions periòdiques catalanes de referència durant el tardo franquisme com foren Tele/estel, el setmanari català d'avui (1966-1970), editada per Tele/exprés, i Oriflama (1961-1977). Finalment la donació conté, també, alguns exemplars dels anys 1974-1977 de la publicació satírica de la transició El Papus.

En una entrevista realitzada per Carles Sapena per la Revista de Girona (2009), Eduard Puig Vayreda definia així la seva faceta d’articulista i la seva vinculació amb la premsa escrita: “Fer un cert periodisme o, millor, la meva col·laboració a la premsa és una activitat que ja ve de lluny. Va iniciar-se a “El Noticiero Universal”, on després de fer la secció agrícola també, de la mà d’en Joan Guillamet, vaig fer algun reportatge a la secció “Comarques”. Després, o potser simultàniament, va venir la col·laboració a la premsa local figuerenca i en alguns altres mitjans. L’any 1969, coincidint amb la meva etapa de col·laboració amb Canigó, ens vàrem animar junt amb la Isabel Clara Simó, que aleshores residia a Figueres, a presentar-nos a l’ingrés de l’Escola Oficial de Periodisme de Barcelona, de nova creació, intent en què vàrem reeixir a la primera. Així vaig iniciar estudis de periodisme, que en el meu cas no vaig acabar, possiblement perquè s’acumulaven massa activitats en un temps especialment dens per als qui tenien una certa inquietud. En aquells moments i fins al 1975 vaig dirigir des de Barcelona una publicació agrícola de la casa Pirelli, i també vaig viure una intensa època com a corresponsal del diari Tele/eXprés, dirigit per Ibáñez Escofet, i que en aquells moments que el final del franquisme ja es veia imminent era un diari de referència.”

Les revistes passaran a completar la col·lecció hemerogràfica de la Biblioteca Fages de Climent.