Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

 700 alumnes de Figueres celebren  la centenària Festa de l'Arbre .

A partir de dos quarts de deu del matí, més de set-cents escolars de quinze centres de primària de la ciutat i de l'Escola d'Educació Especial Mare de Déu del Món s'han desplaçat fins a la pujada del castell per a fer la tradicional Festa de l'arbre, coincidint amb les Fires i Festes de la Santa Creu.

Des de l'Ajuntament de Figueres s'ha posat a disposició el transport pels centres que ho requerissin, així com tot el material necessari per a desenvolupar les activitats.

 

Tot i que tradicionalment el Parc Bosc era l'indret escollit, aquesta 101a festa es celebra a la pineda de la Pujada del Castell. No és la primera vegada, en el llarg recorregut d'aquest esdeveniment, que es canvia d'espai. En aquesta ocasió, l'objectiu del canvi ha sigut poder estudiar i descobrir nous espais d'arbrat de la ciutat, i veure diferents aspectes de la vegetació urbana.

 

Enguany l'activitat s'ha modificat, i no es duu a terme la tradicional plantada d'arbres i arbustos, sinó que es realitzen diversos tallers conduïts per educadors ambientals i experts de la secció de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Figueres, amb la finalitat de conèixer la realitat de les àrees verdes i petits boscos de la ciutat.

D'una banda, tots els alumnes disposen d'un quadern de camp, com a eina d'observació de la natura, amb un taller pràctic d'observació de la natura. Aquesta activitat compta amb la col·laboració del Servei de Control de Mosquits.

D'altra banda, un taller on els alumnes elaboren un planter amb glans d'alzina que podran endur-se a casa.

Per últim, un taller de coneixement sobre la importància dels arbres i els boscos a partir de plafons informatius que tracten l'arbre com a element funcional de l'ecosistema i la problemàtica de la seva explotació.

 

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, el sr. Francesc Cruanyes, ha explicat que: “Es tracta d’una festa centenària que, bo i mantenint l’esperit incial, amb el temps ha adquirit més sentit atès el canvi global. Els arbres i la vegetació d’una banda, i de l’altra els escolars que s’eduquen en la consciència verda i sostenible, són imprescindibles per mantenir una ciutat sana i contribuir a la salvaguarda del planeta”