Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació de la memòria 2016 del servei local de teleassistència. Es tracta d' un servei del Dipsalut, Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona i l'Ajuntament de Figueres

638 persones han gaudit del servei local de Teleassistència domiciliària durant el 2016.
Durant l'any 2016, 638 persones van gaudir del Servei Local de Teleassistència (SLT) de l'Ajuntament de Figueres.
 
D'aquests usuaris atesos, el 83,9 % han estat dones (535) i només el 16% homes (103)
També cal destacar que el 46% han estat persones de 65 a 84 anys i el 52% persones de més de 85 anys.
La majoria de les persones ateses, un 68%, viuen soles i un 24% amb una altra persona.
 
El Centre d'atenció ha gestionat un total de 29.569 trucades a Figueres i ha gestionat 713 emergències,  la majoria de les quals han estat per temes sanitaris. 
 
Amb aquest volum d'usuaris, la ratio de cobertura que posa en relació el nombre de persones usuàries amb la població del municipi major de 65 anys, és de 8,08 %.
 
En finalitzar l'any, eren 7.298 les persones ateses al conjunt de la demarcació de Girona amb un grau de cobertura mitjà de 6,38% 
 
El Servei Local de teleassistència Domiciliària és un servei eminentment preventiu i de proximitat que ofereix a les persones amb dependència i als seus cuidadors un suport personal per continuar vivint en el seu entorn habitual. Possibilita que persones grans o discapacitades que no requereixen d'atenció permanent i presencial de persones, tinguin la seguretat que davant situacions de crisi, caigudes, emergències sanitàries o d'habitatge, puguin contactar de forma immediata amb el centre d'atenció i ser atesos.