Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La participació ciutadana és la incorporació de forma transparent i estructurada de la societat civil a la presa de decisions públiques per tal de fer millors polítiques i de més qualitat democràtica

Els governs locals, ara més que mai, s'enfronten a problemàtiques i reptes complexos que requereixen una gestió compartida. Els mecanismes de democràcia representativa ja no són suficients per abordar-los i cal que la ciutadania s'impliqui en els afers públics exercint el seu dret a la participació.

A Figueres disposem de diferents òrgans estables de participació i també es duen a terme processos participatius vinculats a l'agenda política.

Consells Territorials de Figueres

Els consells territorials són espais de reflexió, debat i diàleg social per apropar la política municipal a la ciutadania; s'hi s’aborden, de manera conjunta, reptes territorials que requereixen intel•ligència col•lectiva.

Òrgans de participació ciutadana

Els òrgans de participació ciutadana són instruments de caràcter permanent i estable que aborden temes de forma segmentada, sigui per sectors de població, sigui per àmbits temàtics.

Processos participatius

Un procés participatiu és una seqüència d'accions participatives (enquestes, debats, tallers, etc.) que té l'objectiu d'elaborar una resposta a un repte concret plantejat.