Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Servei que ofereix el Consell Comarcal de l'Alt Empordà

En el marc de les activitats del Pla Comarcal de Prevenció Drogodependències - iniciativa conjunta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà , que dóna una resposta preventiva als problemes relacionats amb el consum o l’abús de l’alcohol i les altres drogues, es posa en marxa aquest servei l’any 2014.

El servei va ser creat per donar resposta a les demandes de famílies, de professionals (de l’educació, serveis socials i sanitat), i de la nostra pròpia experiència en les activitats preventives comunitàries que evidencia la necessitat d'oferir un servei d'assessorament i orientació sobre drogodependències.

Aquest és un servei confidencial i gratuït per a qualsevol persona (especialment als joves) que necessiti atenció personalitzada per l’assessorament en prevenció i intervenció en drogues i conductes de risc associades; informació relacionada amb el consum de tabac, l’alcohol, el cànnabis i altres drogues; o conèixer els recursos disponibles en drogodependències a l’Alt Empordà.

Els professionals que hi treballen desenvolupen diferents tasques:

Informar i orientar a adolescents i joves en relació a les drogues, els seus efectes, riscos i conseqüències.

Informar i orientar a pares, mares i professionals en temes de prevenció de drogodependències.

Informar sobre els recursos comarcals existents.

Informar sobre programes i projectes entorn a la prevenció de les drogodependències.

Valorar la derivació a altres recursos o professionals.

Recollir les tendències de consum i necessitats de les famílies i professionals per tal de adequar les intervencions a la realitat comarcal.

El servei es presta a l'Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, al carrer Nou, 48 de Figueres, cada dimarts de 16:00 h a 19:00 h, presencialment. Per accedir-hi cal demanar hora per telèfon (972.677.050).

Per qualsevol dubte i/o aclariment podeu contactar amb Meritxell Pomés al telèfon 972 67 70 50 o bé al 607 730 174 i per correu electrònic ( mpomes@altemporda.cat)