Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un nou espai de referència per a les empreses i persones emprenedores de l’Alt Empordà

Al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer l'Ajuntament de Figueres compta amb un equipament que pretén acompanyar la creació i creixement d’empreses que puguin liderar un canvi de model econòmic i diversifiquin les possibilitats d’ocupació de qualitat a la ciutat.

Aquest equipament compta amb despatxos per emprenedors totalment equipats, aules de formació, l’Oficina Empresa, un coworking i aules de descans. Per tal d’anomenar en conjunt tant l’equipament com els serveis que s’hi desenvolupen es va decidir de batejar-lo com Espai d’Innovació Empresarial.   

 

Per què innovació empresarial?

Perquè l’Espai d’Innovació Empresarial pretén influir i millorar l’estructura econòmica de la ciutat i de la comarca, esdevenint un equipament on puguin crèixer i desenvolupar-se iniciatives econòmiques amb un alt component tecnològic, en consonància o dins l’àmbit de la transició energètica, que es situïn dins els sectors emergents del territori capaços de generar ocupació de qualitat o que fins i tot tinguin potencial per vincular-se amb la indústria 4.0.

Parlem d’una innovació que es dóna a través de l’emprenedoria, i parlem d’una innovació que es capaç de transformar l’estructura econòmica de Figueres i Alt Empordà i generar ocupació de més qualitat.

 

Aquest equipament existeix i va ser possible gràcies a l’operació “Cooperativa 2.0 i incubadora vertical per al foment de la competitivitat empresarial a l’Alt Empordà” (Operació GO03-001934) està inclosa en el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Girona, ecosistema innovador”, liderat per la Diputació de Girona.

Aquesta acció està cofinançada per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional, en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, en un 50% de la despesa elegible, i en un 25% per la Diputació de Girona.