Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Iniciativa que dona resposta global en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament econòmic i que beneficiarà directament a persones amb especials dificultats a l'hora de trobar feina

El projecte està  subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y economia social amb una dotació total de 404.072,00 €

Es tracta d'un programa que ofereix orientació laboral i activitats de formació bàsica i professional. El projecte també inclou programes d'experienciació laboral que permetran ocupar durant uns mesos, un total de 22 persones residents a un dels dos barris i que estiguin inscrites al SOC.

La iniciativa contempla diferents accions. Una d'elles, la principal enguany, és la formació de capacitació especialitzada en jardineria la qual es complementa amb l’aprenentatge de competències de base com l’alfabetització, el càlcul i la informàtica. Aquesta vegada s’ha apostat per una formació de mitja durada, amb un total de 420 hores i 12 participants. Una vegada finalitzada la formació, 9 de les persones que superin amb èxit el curs passaran a fer un pla d’ocupació de 6 mesos on podran posar en pràctica aquells coneixements treballats.

Una altra de les accions de capacitació que començarà a finals d’aquest any serà la formació en manteniment d’edificis, amb una durada de 2 mesos i on aprendran electricitat, paleteria, construcció així com també pintura, jardineria i prevenció de riscos laborals. Posteriorment al curs, 9 de les persones participants realitzaran un pla d’ocupació de 6 mesos tenint cura del manteniment de diversos equipaments municipals.

Finalment i dins també dels "Programes d'experiència laboral", s’oferiran 4 llocs de treball en places de neteja d’edificis públics.

A banda d'aquests llocs de treball, el programa permet la contractació del personal tècnic responsable de la seva execució i gestió.

QUÈ OFERIM A LES PERSONES QUE BUSQUEN FEINA O VOLEN MILLORAR-LA?

Oferim orientació en com buscar feina i com millorar les seves competències tant personals com laborals. A través d'un tracte personalitzat, analitzem conjuntament el potencial de cada persona i el que caldria millorar per arribar a l'objectiu laboral plantejat.

El programa ofereix un assessorament global i la possibilitat de fer formació (bàsica i professional), tallers puntuals, pràctiques en empresa, espai de connexió a Internet i també intermediació d'ofertes laborals.

QUÈ OFERIM A LES EMPRESES?

La prospectora de l’àrea de promoció econòmica visita les empreses amb l’objectiu de fer d’enllaç entre les persones que s’atenen als dispositius i les necessitats laborals. L’empresa defineix quina és la seva necessitat i es fa l’encaix amb qui millor s’ajusta al perfil, oferint informació molt detallada de les competències del candidat/a. També es fan col·laboracions a través de convenis de pràctiques.

Paral·lelament, informem i assessorem sobre temes d’interès per a les empreses: píndoles formatives, jornades, novetats empresarials, etc.

Obrim les portes del projecte perquè les empreses puguin venir a fer presentacions de la seva empresa o del sector, col·laboracions en formacions professionalitzadores, sessió d'espais per entrevistes laborals, etc.

El programa Treball als barris depèn de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Figueres. Les persones interessades poden adreçar-se a les oficines ubicades al Centre Cívic Joaquim Xirau, al barri de la Marca de l'Ham.

Telèfon de contacte - 972 67 08 79