Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Informació sobre la recollida selectiva del vidre.

On he de llençar el vidre?

El vidre usat s’ha de dipositar en els contenidors de color verd situats a la via pública. També el podem portar a la deixalleria municipal, especialment quan es tracta de grans quantitats.

Què es pot dipositar al contenidor de vidre?

Hi podem abocar qualsevol tipus d’envàs fet de vidre, com per exemple ampolles de vidre, pots de vidre, gots i copes de vidre. No hi dipositarem els taps de suro de les ampolles, que els portarem a les minideixalleres; tampoc els fluorescents, la ceràmica ni el vidre pla (el vidre de miralls i finestres), que els durem a la deixalleria municipal o a la deixalleria mòbil; tampoc les bombetes, que les dipositarem a les minideixalleries. Sempre que sigui possible, portarem les ampolles de cava preferentment a la deixalleria municipal, perquè d’aquesta manera es separen en unes gàbies especials, es renten les ampolles i es tornen a omplir de cava. També les podem dipositar en els contenidors verds de la via pública, però en aquest cas es fondran per fer vidre nou i aquest procés consumeix molta més energia que el rentat.

Què se’n fa del vidre recollit a la ciutat?

El vidre que es recull en els contenidors de la ciutat es diposita en un contenidor de grans dimensions situat a la deixalleria municipal. L’empresa Santos Jorge SA, que disposa d’una planta de reciclatge de vidre al municipi de Mollet del Vallès, s’encarrega de buidar aquest gran contenidor diversos cops per setmana.

Qui presta el servei de recollida del vidre a la ciutat?

El servei de recollida del vidre és una competència municipal que es presta de manera indirecta a través de la societat de capital mixt Fisersa Ecoserveis SA. Fisersa Ecoserveis s’encarrega de la dotació del personal necessari per al funcionament del servei, d’establir les rutes i els horaris de recollida dels contenidors de vidre, del manteniment dels vehicles de recollida (avaries, neteja, pintura, retolació...), de l’adquisició i del manteniment dels contenidors de vidre (substitució de contenidors en mal estat, substitució de peces trencades...), de la gestió d’incidències (contenidors plens, tombats...), etc.

Qui coordina la recollida del vidre a Figueres?

La recollida del vidre es coordina des del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Figueres. Aquesta oficina és la responsable d’aspectes com ara el seguiment de l’empresa que recull el vidre de la ciutat, la ubicació dels contenidors de vidre a la via pública, la promoció de la recollida selectiva del vidre, entre altres qüestions.